bitcoin
Nieuwsberichten » Bitcoin » Eind oktober nieuwe datum Bitcoin-ETF

Eind oktober nieuwe datum Bitcoin-ETF

Volgens de laatste gegevens, uitgegeven door de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat er een tweede amendement is ingediend door de Cboe voor de GraniteShares Bitcoin-ETF.

Daaruit blijkt de uiterste vervaldatum voor het indienen van opmerkingen voor of tegen de Bitcoin-ETF vastgesteld is op 26 oktober 2018, eind deze maand dus.

The wait continues

Op 5 januari 2018 diende Cboe bij de SEC de aanvraag in voor de GraniteShares Bitcoin-ETF en de GraniteShares Short Bitcoin-ETF, uitgegeven door de GraniteShares ETP Trust. Op 21 augustus werd amendement 1 ingediend, dat het oorspronkelijk ingediende voorstel van 5 januari in zijn geheel verving. Een dag later werd amendement 2 ingediend, wat het voorstel van 21 augustus in zijn geheel verving.

Op 22 augustus 2018 werd een besluit genomen om de voorgestelde regelwijziging af te keuren. Op 23 augustus 2018 kondigde de SEC echter aan dat het concept zou worden herzien en dat het besluit om de ETF wel of niet goed te keuren verder werd opgeschort.

Gisteren maakte de SEC duidelijk een nieuw besluit uit te vaardigen, waarin 26 oktober 2018 is vastgesteld als uiterste datum waarop mensen opmerkingen in kunnen dienen voor of tegen de invoering van de GraniteShares Bitcoin-ETF en de GraniteShares Short Bitcoin-ETF.

  bitcoin meester  

Bitcoin futures

De GraniteShares Bitcoin-ETF betreft een ETF die niet rechtstreeks in bitcoins investeert maar in bitcoin futures, die momenteel worden verhandeld op de CBOE Futures Exchange en de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Met de deadline nu vastgesteld op 26 oktober 2018 heeft de SEC niet alleen de mogelijkheid gegeven voor commentaar ten gunste of ten nadele van de twee GraniteShares Bitcoin-ETF’s maar ook voor de Direxion Daily Bitcoin-ETF, de ProShares Bitcoin-ETF en de ProShares Short Bitcoin-ETF.

Enkel de VanEck & SolidX Bitcoin-ETF, uitgegeven door grote ETF specialist VanEck, betreft een Bitcoin-ETF dat daadwerkelijk door bitcoins wordt ondersteund en niet door bitcoin futures. Datum voor goed- of afkeuring van deze ETF staat op de planning eind december dit jaar, waarbij de SEC nog eenmaal het besluit uit kan stellen tot februari 2019.

Bron: S.E.C.

Foto: Flickr / Crypto360

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Arnold Hubach

Bitcoin ATM’s met 500% gegroeid, VS marktleider met 3.700 stuks

Wessel Simons

Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder