“Ethereum bereikt nog dit jaar de 1.900 dollar”

Ethereum, de digitale valuta die het ethereum-netwerk aandrijft, heeft een moeilijk jaar achter de rug. De cryptovaluta daalde met meer dan 80 procent ten opzichte van het hoogtepunt van 1.432,88 dollar in januari. Vorige maand tikte het zelfs de 170 dollar aan, om weer wat op te veren naar een huidige 225 dollar.

1.900 dollar

Volgens Tom Lee, cryptobull en hoofd onderzoek bij Fundstrat Global Advisors, is die huidig relatief lage waardering slechts tijdelijk. Volgens Lee zal de cryptovaluta nog dit jaar de 1.900 dollar aan doen. Bij het maken van deze voorspelling wees Lee op de recente scherpe dalingen van ethereum en stelde dat de cryptovaluta goed gepositioneerd is voor een spoedig herstel.

Ethereum kende de afgelopen drie maanden ten opzichte van andere grote cryptovaluta’s – gekeken naar marktkapitalisatie – een underperformance met twee standaardafwijkingen. Wanneer ethereum In het verleden zoveel achterbleef bij concullega’s wist de cryptovaluta die verliezen vervolgens altijd weer goed te maken.

Weinig geloofwaardig

Tim Enneking, managing director van Digital Capital Management, gelooft er niet in. Hij ziet een prijs van 1.900 dollar per munt als hoogst onwaarschijnlijk, zeker voor dit jaar. Volgens Enneking zijn er weinig redenen te bedenken waarom ethereum 40 procent boven voormalige recordhoogtes zal koersen.

Joe DiPasquale, CEO van cryptohedgefonds BitBull Capital, uitte ook al zijn twijfels over Lee’s voorspelling. Ook hij gaf aan geen vertrouwen te hebben in een ethereumprijs van 1.900 dollar binnen de komende drie maanden. Marius Rupsys, cryptoinvesteerder, denkt er hetzelfde over.

Rupsys: “I would say it is small probability for ether to reach $1,900 by end of 2018. Ether is trading around $220 per coin, so it would need to rally more than 8x in the next three months”

Positieve vooruitzichten

Maar zeg nooit nooit. Terwijl verscheidene cryptoanalisten sceptisch zijn over Lee’s voorspelling, benadrukken sommigen wat mogelijk is, hoe geavanceerd de technologie en dat een prijsvooruitzicht op de cryptovaluta niet te voorspellen is. Evengoed hoeft dit jaar de 1.900 dollar niet te worden aangedaan, maar wie weet wat volgend jaar te verwachten is.

Chris McClure, chief marketing officer bij cryptocurrency data provider Svandis: “We believe heavily in Ethereum. Whether it’s Sharding, Plasma, or OpenST Mosaic, there are tremendous technological reasons to be bullish on Ethereum and to believe in a speculatively high price moving in 2019. Ethereum is aggressively oversold and overdue for a rally going into 2019”

Marouane Garcon, managing director van het cryptoderivaten platform Amulet, sprak ook over de technologie van de cryptomunt. Hij meent dat Casper en sharding een enorme waarde zullen toevoegen aan de ethereum blockchain.

Garcon: “Ethereum is a staple in this industry, the entire space would be less robust without it. As developments are deployed to improve the Ethereum blockchain the price will certainly exceed its previous all-time high and reflect its true value to the industry”

Of dat nu de komende drie maanden zal gebeuren, volgend jaar of de komende twintig, er zijn maar weinig tot geen projecten die deze technologie weten te evenaren. Wat voor waarde dat geeft en wanneer, dat moet nog worden bezien.

Bronnen: Bloomberg, Forbes

Foto: Flickr / Crypto360

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!