Nieuwsberichten » Bitcoin » Novogratz: “Bitcoin niet hoger dan 9.000 dollar dit jaar”

Novogratz: “Bitcoin niet hoger dan 9.000 dollar dit jaar”

Bitcoin gaat nog naar 9.000 dollar dit jaar, aldus bitcoinbull Mike Novogratz, bekend als oprichter van de New Yorkse investeringsfirma Galaxy en eerder hedgefondsmanager voor het invloedrijke Fortress-fonds. Eind vorig jaar voorspelde Novogratz nog een koers van 45.000 dollar voor eind 2018, maar er is een andere realiteit gaande dan één jaar geleden toen iedereen op een roze wolk zat.

Koers bitcoin

De koers van bitcoin, met een marktwaarde van 114 miljard dollar, is circa 6.600 dollar op moment van schrijven. De waarde van de grootste cryptomunt is met ruim 50 procent verdampt in 2018. Novogratz komt met zijn voorspelling terug op eerdere uitspraken. Medio september riep hij uit dat de bodem is bereikt in de cryptomarkt. Feitelijk is de markt niet veel groter geworden de afgelopen maanden. Veel koersen bewegen zijwaarts.

“Verkopersmoeheid”

Novogratz ziet dat veel cryptobedrijven hun opgehaalde kapitaal in bitcoin en ethereum aan het incasseren zijn om operationele kosten te dekken financiële gaten te dichten. Dat gedrag heeft een afkoelend effect op de markt.
Tegelijkertijd ziet Novogratz wel een aantal lichtpuntjes voor de komende maanden: er kan volgens hem “verkopersmoeheid” optreden en ook bitcoin is nog niet door zijn hoeven, onder het niveau van 6.000 dollar, gezakt.

Bron: Cointelegraph

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder