Novogratz: “Bitcoin niet hoger dan 9.000 dollar dit jaar”

Bitcoin gaat nog naar 9.000 dollar dit jaar, aldus bitcoinbull Mike Novogratz, bekend als oprichter van de New Yorkse investeringsfirma Galaxy en eerder hedgefondsmanager voor het invloedrijke Fortress-fonds. Eind vorig jaar voorspelde Novogratz nog een koers van 45.000 dollar voor eind 2018, maar er is een andere realiteit gaande dan één jaar geleden toen iedereen op een roze wolk zat.

Koers bitcoin

De koers van bitcoin, met een marktwaarde van 114 miljard dollar, is circa 6.600 dollar op moment van schrijven. De waarde van de grootste cryptomunt is met ruim 50 procent verdampt in 2018. Novogratz komt met zijn voorspelling terug op eerdere uitspraken. Medio september riep hij uit dat de bodem is bereikt in de cryptomarkt. Feitelijk is de markt niet veel groter geworden de afgelopen maanden. Veel koersen bewegen zijwaarts.

“Verkopersmoeheid”

Novogratz ziet dat veel cryptobedrijven hun opgehaalde kapitaal in bitcoin en ethereum aan het incasseren zijn om operationele kosten te dekken financiële gaten te dichten. Dat gedrag heeft een afkoelend effect op de markt.
Tegelijkertijd ziet Novogratz wel een aantal lichtpuntjes voor de komende maanden: er kan volgens hem “verkopersmoeheid” optreden en ook bitcoin is nog niet door zijn hoeven, onder het niveau van 6.000 dollar, gezakt.

Bron: Cointelegraph

bitcoin meester

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!