Podcast #3: Analist Ronnie Moas: “Bitcoin naar 50.000 dollar in 2020”

Het lag al langer op de plank maar het is nu een feit: een heuse podcast. Als liefhebbers van onder meer de Bad Crypto Podcast en – hier in Nederland – Satoshi Radio vinden we “online radio” een heerlijk medium om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. We zullen eerst starten met een aantal interviews die op ons Youtube-kanaal staan. Binnenkort is deze show ook te beluisteren bij Spotify. We keep you posted!

Podcast aflevering #3: Ronnie Moas, crypto-analist

Juni 2018 en het is al lekker warm in Nederland. Op naar het Zoku hotel in Amsterdam aan de Weesperstraat op een maandagavond. Een kennis in een Whatsapp-groepje is abonnee op de investeringsadviezen van analist Ronnie Moas en hij wijst me op een speciale meetup voor leden. Zelfs een abonnee bij de grens van Duitsland is naar de hoofdstad afgereisd.

Ik ben wat verlaat en zie in een hoek een groepje met een dertigtal mensen zitten, voornamelijk mannen. In een kring om ‘ome’ Ronnie heen, die uiteraard op zijn praatstoel zit en zijn Vito Corleone-stem ingetogen door de ruimte laat zoemen. Ik ga zitten en met een raspende stem vraagt hij direct: “Waarom draag jij die Dash-pet”? Enigszins beduusd: Nou, gewoon, veelbelovend project met interessante technologie, antwoord ik. “Ah okay, als je iets wilt drinken, daar in de hoek staan de drankjes en snacks”. Een groot deel van de avond gaat over de altcoin Dignity, een aantal aanwezigen zitten ook zeer actief in een aparte Dignity Telegram groep. Enkelen vertellen zelfs alleen te investeren in deze bijzondere altcoin, een token waarvan de onderliggende waarde gekoppeld is aan fysiek goud.

bitcoin meester

Ronnie Moas

Bijzondere geschiedenis: geboren en opgegroeid in Israël Tel Aviv, waar hij als jongvolwassene ook ruim 2,5 jaar sergeant is in het Israëlische leger. Hij studeert economie in achtereenvolgens Tel Aviv en Stony Brook University, een kleinere universiteit in de staat New York. Vervolgens doet hij een MBA Finance aan de New York City University.
Hij weet de laatste decennia uit te groeien tot één van de meest opvallende beursanalisten van de VS. Sinds 2000 bestiert hij zijn eigen bedrijf Standpoint Research, eerst vanuit New York en sinds enkele jaren Miami Beach. Inmiddels heeft hij zich volledig toegewijd aan de cryptocurrencies en haalt hij de nieuwskoppen met zijn uitspraken over de koers van bitcoin. Eerlijk is eerlijk, die voorspellingen stelt hij regelmatig ook bij.
In dit interview gaat Ronnie ook in op het potentieel van bitcoin en de altcoin Dignity (DIG). Tot nu toe zijn zijn voorspellingen (nog) niet uitgekomen.

Ronnie & Lenny

Na afloop van de meeting staan we in de avondzon op het dak van het Zoku hotel, uitkijkend over de Weesper en Wibaut. Met de stem van Op het einde vertelt Ronnie dat hij in Amsterdam ellenlange voettochten maakt zonder gebruik van taxi of OV en dat hij naar het concert van zijn grote held Lenny Kravitz gaat in de Ziggodome, leuke details van een mooie ontmoeting.

Beluister of bekijk hieronder het interview met Ronnie Moas

Ga naar onze podcastpagina om meer afleveringen te beluisteren

Nog te verwachten in deze podcastserie:

 • Tim Draper
 • Marc van der Chijs
 • Ian Balina
 • David Chaum
 • Bitcoin Foundation
 • Vitalik Buterin (presentatie)
 • David Knott (developer Plasma)
 • Ripple
 • Roger Ver
 • DASH
 • Ethereum Classic
 • OmiseGo
 • Lisk
 • Wanchain
 • Zilliqa
 • Aeternity
 • Stratis
 • Huobi
 • Bancor
 • Horizen
 • Ark
 • PIVX
 • Elastos
 • ZCoin
 • Enigma
 • Byteball
 • Pillar
 • Blocknet
 • Credits
 • AChain
 • Willem Middelkoop
 • e.v.a.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!