Nieuwsberichten » Altcoin » Pundi X ontwerpt eigen decentrale smartphone: de XPhone

Pundi X ontwerpt eigen decentrale smartphone: de XPhone

Pundi X komt met een heuse blockchaintelefoon. Het bedrijf uit Indonesië demonstreerde haar gloednieuwe uitvinding tijdens het eigen XBlockchain Summit op Bali.

  bitcoin meester  

XPhone

Momenteel wordt de blockchaintelefoon getest door een aantal smartphonefabrikanten. In het tweede kwartaal van 2019 moet de telefoon uitkomen.
De naam van het apparaat: de XPhone. Aan de telefoon wordt de laatste versie van de blockchain van Pundi X gekoppeld, die de naam FunctionX heeft gekregen. De telefoon is bedoeld om meer mensen aan te spreken en dApps-ontwikkelaars de kans te geven voor hun platform te gaan ontwikkelen. Volgens hen is dit de eerste stap naar een decentraal internet.
De telefoon bestaat uit een aantal componenten:
– besturingssysteem
– blockchain
– Function X IPFX
– FXTP protocol
– Docker

Android 9.0

Alle vijf de componenten hebben als doel: het decentraliseren van alle apps, website, communicatie en data. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android van Google, versie 9.0. Hierdoor zijn Android-apps te gebruiken. Hiermee hoopt Pundi X dat gebruikers en ontwikkelaars een overstap maken vanuit Android. Er wordt een ander protocol gebruikt dan het “normale” internetprotocol http. Elk apparaat dat is aangesloten op het netwerk van Pundi X is een “node” en heeft een eigen adres en private key.

FXTP:// protocol

Dus in plaats van het https:// protocol gebruik je het protocol FXTP://xxx (naam). Foto’s, data, bestanden of een website kan via dat protocol opgezocht worden. Bellen, een berichtje sturen of mailen kan via de commando’s. Bel (naam), sms (naam) of mail (naam).

Pundi X heeft de website FunctionX in het leven geroepen om te communiceren over de voortgang.

Lees verder bij Bitcoin Magazine NL >> Coin Highlight #2: Pundi X voor de volgende miljard gebruikers van cryptovaluta

Bron: Pundi X Medium

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Deze altcoin steeg harder dan bitcoin (BTC) in de maand juni: +65%

Wessel Simons

Facebook beschuldigd van stelen logo voor Calibra cryptowallet

Marvin Kroon

Ripple (XRP) blijft testen met Western Union ondanks MoneyGram-deal

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.