Fidelity cryptobeheer
Nieuws » Vermogensreus Fidelity betreedt cryptomarkt als kanaal voor institutioneel geld

Vermogensreus Fidelity betreedt cryptomarkt als kanaal voor institutioneel geld

Het Amerikaanse Fidelity Investments betreedt de cryptomarkt en gaat beheer- en handelsmogelijkheden voor institutionele investeerders aanbieden. Met 27 miljoen cliënten en een vermogen van 7.200 miljard dollar in beheer is Fidelity Investments één van ’s werelds grootste vermogensbeheerders.

Fidelity: brug naar institutionele beleggers

Via dochteronderneming Fidelity Digital Asset Services hoopt Fidelity één van de grote problemen op te lossen die institutionele investeerders zoals pensioen- en hedgefondsen weerhoudt om in cryptovaluta te investeren, namelijk het veilig beheren van grote hoeveelheden cryptovaluta. Hoewel grote investeerders naar verluidt staan te popelen om cryptovaluta aan hun portfolio toe te voegen zitten zij niet te wachten op de risico’s die aan het beheer ervan kleven, zoals het risico op hackers of diefstal. Dankzij de nieuwe dienstverlening van Fidelity Digital Asset Services kunnen investeerders deze risico’s uitbesteden aan een bekende partij met jarenlange bewezen ervaring in het veilig beheren van bezittingen.

Matching-software

De nieuwe dochteronderneming gaat naast het veilig beheren van cryptovaluta ook de mogelijkheid bieden om via de bestaande matching-software van Fidelity koop- of verkooporders voor onder meer Bitcoin en Ethereum te plaatsen bij verschillende aangesloten cryptovaluta handelsplatformen. Welke handelsplatformen dit zullen zijn werd niet bekend gemaakt, maar wel werd vermeld dat enkel wordt samengewerkt met handelsplatformen die aan de hoge kwaliteitseisen van Fidelity voldoen.

“We zagen dat er bepaalde dingen zijn die institutionele investeerders nodig hebben, die alleen een door een bedrijf als Fidelity kunnen worden geleverd.”, aldus Tom Jessop, hoofd van Fidelity Digital Asset Services.

Vermogensbeheer

Fidelity Digital Asset Services zal zich vooral op de institutionele investeerders richten, waarvan er reeds 13,000 in het klantenbestand van Fidelity te vinden zijn. De eersten hiervan worden op dit moment benaderd, waarna de dienstverlening in het begin van 2019 algemeen beschikbaar wordt gesteld.

Onder de vermogensbeheerders is Fidelity een titaan; met een vermogen van 7.200 miljard dollar onder hun beheer en 27 miljoen cliënten is het één van de grootste vermogensbeheerders in de wereld. Ook de nieuwe dochteronderneming Fidelity Digital Asset Services is met 100 werknemers geen kleine onderneming.

Cryptobeheer

Fidelity Digital Asset Services is niet de enige partij die zich richt op het aanbieden van cryptovaluta beheer en management. Concurrentie is te verwachten vanuit de hoek van enkele crypto-bedrijven zoals Coinbase, Gemini, BitGo, Ledger en ItBit die soortgelijke oplossingen ontwikkelen, en naar verluidt verkennen Goldman Sachs en Northern Trust de sector ook. Fidelity is echter de eerste grote speler uit de bestaande financiële orde die de stap daadwerkelijk neemt, en daarmee een brug slaat tussen de bestaande financiële wereld en die van cryptovaluta.

Interview BitGo

Bekijk ook ons interview met BitGo, een mogelijke concurrent van Fidelity.

Bron: CNBC

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder