Nieuwsberichten » Altcoin » Bitcoin historisch laag, eist Ripple de nummer één plek op?

Bitcoin historisch laag, eist Ripple de nummer één plek op?

De cryptovalutamarkt staat nog steeds hevig onder druk. De marktwaarde daalde naar 141 miljard dollar, het laagste niveau sinds augustus 2017. Bitcoin staat op moment van schrijven op 4.600 dollar en leverde de afgelopen 24 uur maar liefst 16% in. Buiten enkele zeer kleine cryptomunten en stablecoins levert de complete markt in. Inmiddels is een lichte stijging van marktwaarde zichtbaar naar een niveau van 145 miljard dollar.

Koers BTC

Bitcoin Cash-oorlog

De XRP-munt van Ripple daarentegen hield zich de afgelopen dagen redelijk stabiel in het bloedbad, veroorzaakt door het geruzie in het Bitcoin Cash-kamp. Beide kampen gebruikten namelijk bitcoin om hun ‘oorlog’ te financieren.

Meer over de Bitcoin Cash-oorlog, lees het in dit artikel: Bitcoin Cash drama duurt voort, Craig Wright haalt uit, BSV-blockchain reorg

SEC grijpt in

Een tweede reden is dat de Amerikaanse toezichthouder SEC pro-actiever in de markt gaat ingrijpen.
Het begon met het oppakken van de oprichter van de decentrale, ongereguleerde ruilbeurs EtherDelta. Vorige week kwam naar buiten dat twee ICO’s (Airfox en Paragon) een schikking hebben getroffen met de SEC. Na onderzoek bleken beide bedrijven effecten uit te geven in plaats van utility tokens, een onderscheid dat al langer zeer onduidelijk is. Diverse marktexperts verwachten dat de komende weken en maanden meer ICO’s gaan volgen.

Ripple (XRP) koers

XRP stablecoin?

In het huidige marktgeweld houdt de XRP-munt van Ripple zich behoorlijk stabiel. Afgelopen 24 uur werd weliswaar 5,6% ingeleverd, de afgelopen zeven dagen bleef de schade beperkt tot 12% verlies. Ter vergelijking: Bitcoin Cash leverde 60% in en ook Ethereum werd 36% minder waard.
Diverse marktvolgers verwachten dat de gecentraliseerde betaalmunt XRP de nummer één plek van de Coinmarketcap gaat opeisen. Het verschil in marktwaarde is echter nog groot: Bitcoin is goed voor 78 miljard dollar aan marktwaarde en XRP is nu ruim 18 miljard dollar waard.

Ran Neu-Ner, de presentator van CNBC’s show Crypto Trader uit Zuid-Afrika, zei gisteren in een tweet dat het hem niet zou verbazen als XRP – “in dit tempo” – vrijdag op plek één op de CMC-lijst staat.

Al afgelopen vrijdag, toen de oorlog in het BCH-kamp hevig woedde, zei Ran-Neuer, voorheen een ferme criticaster van Ripple, gekscherend dat XRP een veilige haven kan zijn.

Binance en Ripple

Ook Binance-CEO “CZ” flirtte openlijk met Ripple in de onderstaande tweet. Zondag werd besloten dat XRP een basisvaluta werd zoals Bitcoin en Ethereum dat ook zijn. Onder zijn tweet speculeren twitteraars openlijk dat deze plannen al veel eerder zijn gesmeed.

Ook Stellar stabieler

Naast Ripple vertoont de koers van Stellar (XLM) ook stabiele trekjes. De koers neemt – op moment van schrijven – in de 1-uurskolom van Coinmarketcap toe met zes procent. De komende dagen moet blijken hoe robuust de koersen van Ripple en Stellar zich houden zodra de negatieve spiraal zich doorzet.

Bronnen: Crypto Globe / Coinspeaker

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder