cardano ada koers ledger btc bitcoin update crypto

Coinbase-effect: koersen Stellar, Cardano en ZCash stijgen, maar voor hoe lang?

De koersen van Cardano (ADA), ZCash (ZEC) en Stellar (XLM) anticiperen al een tijdje op een notering bij Coinbase, met ruim 20 miljoen klanten de grootste cryptoruilbeurs wereldwijd.

Coinbase-effect?

De patronen zijn vergelijkbaar met 0x en Bat Attention Token, waarvan de koersen ook sterk toenamen vóór beursnotering aan Coinbase Pro en Coinbase.com. Andere munten die op de nominatie staan om genoteerd te worden zijn Stellar, Cardano en Zcash. Ook zijn laten nu al stijgende koersen zien. Zo is de koers van XLM is sinds 2 november met 27 procent gestegen.

Stellar (XLM)

Ook de koersen van Zcash en Cardano zijn sinds 2 november gestegen, hoewel de afgelopen 24 uur minnetjes worden genoteerd.

ZCash (ZEC)

Cardano (ADA)

Hype

De hype rondom een Coinbase notering houdt echter niet lang aan, zo lijkt het. Zo is de koers van BAT na notering met maar 32 procent ingezakt. Anderzijds geeft een notering wél juridische zekerheid. Een notering aan Coinbase, heeft als voordeel dat de cryptomunt door toezichthouder SEC níet als effect wordt gezien. Dat opent de weg voor BAT in dit geval om door andere Amerikaanse of andere ruilbeurzen genoteerd te worden.

bitcoin meester

Onzekerheid

In de VS is het debat over regulering van cryptobedrijven opnieuw onderwerp van discussie. Vorige week is de oprichter van Etherdelta, Zachary Coburn, aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten. Volgens toezichthouder SEC is de beurs niet geregistreerd, terwijl er wel effecten worden aangeboden en verhandeld. Coburn heeft er ook niet voor gekozen om een vrijstelling aan te vragen.

Volgens de Amerikaanse effectenadvocaat Jake Chervinsky gaan er meerdere zaken volgen. SEC gaat doorpakken op ongereguleerde beurzen of cryptobedrijven, aldus Chervinsky. Hij zegt: “De meeste handhavingsacties zijn vertrouwelijk totdat ze intern worden opgelost. Dat er vooralsnog weinig naar buiten is gebracht door de SEC, wil niet zeggen dat er niet gehandhaafd wordt. Vroeg of laat, is het hek van de dam en gaan ze doorpakken op deze industrie.”

Bron: CCN

Grafieken: Tradingview

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!