Cryptofonds Galaxy leed 136 miljoen dollar verlies dit jaar

Galaxy Digital, het cryptofonds van Mike Novogratz, heeft 136 miljoen dollar verlies geleden door de tegenzittende cryptomarkt. Dat maakt persbureau Bloomberg bekend na eigen onderzoek.

136 miljoen verlies

Aangezien Galaxy beursgenoteerd is, moet het inzage geven in haar boeken. In het derde kwartaal van dit jaar is een verlies geleden van 41 miljoen dollar, waardoor het totaal verlies in de eerste negen maanden uitkomst op 136 miljoen dollar, omgerekend ruim 119 miljoen euro. Galaxy heeft grote posities in ethereum, bitcoin en ripple, cryptovaluta die dit jaar zware verliezen leden.

ICO-markt

Vooral ethereum is gedecimeerd doordat vele ICO’s hun opgehaalde kapitaal in ethereum massaal verkochten om financiële gaten in hun begroting te dichten. Tegelijkertijd nam ook de koopkracht doordat er minder ICO-projecten op de markt werden aangeboden.

Galaxy zelf wijst op lage handelsvolume en meer concurrentie op de arbitragemarkt als aanvullende redenen van het verlies. Ook de Bloomberg Galaxy Crypto Index, een gezamenlijke dienst van Galaxy en Bloomberg, heeft in kwartaal drie van dit jaar elf procent aan waarde ingeleverd.
Ook het aandeel Galaxy Digital kreeg een klap op de beurs in Toronto en sluit de maand november af met circa 55 procent in de min.

Het verlies past in een trend van cryptofondsen die in 2018 op verlies. Van Pantera Capital is ook bekend dat ze 70% verlies hebben geleden dit jaar.

De koers van bitcoin is 4.234 dollar op moment van schrijven. Op donderdagmiddag is er sprake van een dalende trend, de dagscore is nog 1,3 procent in de plus.

Lees ook: de vijf redenen voor de vrije val van bitcoin >>

Bron / grafiek: Bloomberg

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!