Nieuws » Duits huwelijk: Bosch en IOTA halen banden aan op IoT-gebied

Duits huwelijk: Bosch en IOTA halen banden aan op IoT-gebied

De decentrale Internet-of-Things-databank van IOTA gaat een bepalende rol spelen bij een nieuw Internet-of-Things-apparaat van Bosch.

IoT-apparaat Bosch en IOTA

De IoT-tak van miljardenconcern Bosch, Bosch Connectivity, brengt de zogenaamde Cross Domain Development Kit (XDK), een “programmeerbaar sensorapparaat” op de markt. Het apparaat kan door middel van sensoren omgevingsdata meten zoals het vochtigheids-, geluids – en lichtniveau.
IOTA kan deze data verzamelen, uploaden en vermarkten op de decentrale, open-source datamarkt van IOTA.

  bitcoin meester  

MIOTA token

IOTA heeft in november 2017 haar datamarktplaats gelanceerd. De token MIOTA wordt gebruikt om IoT-data aan – en te verkopen. IOTA Foundation noemt IoT “de brandstof van de toekomst”. Op termijn verzamelen 75 miljard apparaten data voor ons. Bosch is gecharmeerd van het “open-source en gedecentraliseerde” karakter van de marktplaats van IOTA.

Deze zomer rommelde het binnen de gelederen van IOTA toen er ruzie ontstond tussen de oprichter Dominik Schiener en Sergey Ivancheglo. Maar de interne veenbrand werd in korte tijd gesmoord. Ivancheglo gaf toe “te emotioneel gereageerd te hebben omdat hij boos was nog steeds niet gevraagd te zijn als bestuurslid. Hij bood hierop zijn excuses aan Schiener aan. Inmiddels heeft Ivancheglo ook zitting in het bestuur van IOTA.

‘Nep’-partnership met Microsoft

Ook kwam IOTA onder vuur te liggen omdat eind vorig jaar er sprake zou zijn van partnerships met Microsoft, Samsung en Fujitsu. Even was IOTA de vijfde cryptomunt van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 17 miljard dollar. IOTA moest al snel door het stof, omdat er niet sprake was van een formele partnership met Microsoft. Daarop verdampte 2 miljard dollar in één dag.

Koers

IOTA is een zogenaamde DAG wat staat voor Directed Acyclic Graph en is een zogenaamde ‘Tangle-ledger’. Dat werkt anders dan de blockchain van bitcoin. Simpel gezegd kan via het IOTA-netwerk de computerkracht van alle aangesloten slimme apparatuur gebruikt worden, maar daar houdt het niet op. De huidige koers van IOTA is 0,48 dollar, en de totale marktwaarde komt op 1,3 miljard dollar, waarmee het qua waarde met Dash te vergelijken is.

Bronnen: Bosch / CryptoSlate
Foto bron: Flickr.com

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Scam of niet? | Betalen met BTC bij Burger King | Bitcoin.com | Crypto Update

Fomoflash

IOTA en Jaguar Land Rover | Bitcoin update | Gevolgen Brexit | Indiase rijken wil investeren in BTC

Fomoflash

IOTA en Jaguar Land Rover draaien proef met ‘slimme’ energie

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder