Recordtransactie van 62 miljoen dollar op Litecoin-netwerk. Transactiekosten? 50 dollarcent

Het is een van de grootste transacties op het Litecoin-netwerk ooit: meer dan één miljoen LTC verwisselde van eigenaar. Transactiekosten? 0,00922 LTC, omgerekend slechts 50 dollarcent, aldus Litecoin.com in een eigen Medium-post. Litecoin.com is niet het officiële kanaal van Litecoin (dat is Litecoin.org), maar opmerkelijk is de transactie zeker.

Recordtransactie Litecoin

Litecoin.com spreekt van een recordtransactie op het Litecoin-netwerk om 1.159.005.90779568 LTC ter waarde van 62 miljoen dollar. De kosten van de transactie bedroegen slechts 0,00922, wat overeenkomt met ongeveer 0,5 dollar. De transactie is bedoeld om diverse fondsen te consolideren in een nieuw gecreëerd Multi-Signature / Segwit ‘M’-adres. Deze verschuiving maakt dit adres tot het rijkste van het Litecoin-netwerk. De grote vraag is wie de munten achter het adres bezit.

Wat wél bekend is dat de transactie plaatsvond vanuit een cold storage wallet en ze heeft verplaatst naar een veiliger Segwit-adres. De nieuwe portemonnee met meerdere handtekeningen heeft meerdere privé-sleutels en moet door meerdere partijen worden afgetekend, in tegenstelling tot Legacy adressen.

Rijkste LTC-adres

De transactie in kwestie bestond uit meerdere inputs van 20.000 LTC, die elk uit vier batches van 5.000 LTC-transacties bestonden. De munten zijn afkomstig van een adres dat nog steeds 150.000 LTC bevat. Het adres heeft veel transacties en het is waarschijnlijk dat het adres behoort tot een hot wallet op een beurs waar gebruikers consequent geld storten en opnemen.

De koers van Litecoin op moment van schrijven is ruim 50 dollar met een totale market cap van bijna 3 miljard, wat een plek 7 oplevert in de Coinmarketcap lijst.

Bronnen: Bitinfocharts / Medium.com / Blokt.com

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!