altcoin van de week Lisk crypto academy koers prijs

Lisk opent blockchainhub in Utrecht

Lisk gaat in het eerste kwartaal van 2019 een blockchainhub bij Utrecht Centraal openen. Dat vertelde Thomas Schouten, marketing lead voor het Duitse Lisk tijdens een meetup in Amsterdam dinsdagavond.

Blockchainhub Utrecht

De ruimte is 200 vierkante meter groot en moet circa 60 werkplekken gaan huisvesten. Lisk ziet Nederland als een belangrijke kweekvijver van blockchaintalent en kiest Utrecht omdat het centraal gelegen is. De ruimte komt in het JIM-gebouw, een onderdeel van het Beatrix gebouw bij Utrecht Centraal. Met de hubs, waar ook events gaan plaatsvinden, wil Lisk een community rondom haar technologie bouwen

Ook in Kopenhagen, Londen en thuisbasis Berlijn moeten hubs gaan verrijzen.

14.000 bitcoin opgehaald

Lisk, gevestigd in Berlijn met meer dan 60 man personeel, geldt als één van de grootste blockchainbedrijven in Europa. In maart 2016 sloot Lisk een zeer succesvolle Initial Coin Offering af, waarbij 14.009 bitcoins werden opgehaald, destijds goed voor 5,7 miljoen dollar. De koers van bitcoin stond destijds iets boven de 400 dollar (!).

De koers van de token LSK is ook gezakt sinds januari dit jaar. De huidige koers is 1,42 dollar met een marktwaarde van 160 miljoen dollar. De token neemt plek 34 op de Coinmarketcap in.

Deze maand werd ook een roadmap gepresenteerd. Via Lisk krijgen Javascript-ontwikkelaars alle tools in handen om een eigen blockchain ontwikkelen. Daarnaast biedt het bedrijf onder meer ook een mobiele wallet aan voor de Lisk tokens.

bitcoin meester

Lisk interview

Bitcoin Magazine NL sprak exclusief met de Nederlander Thomas Schouten, de marketing lead voor Lisk over alle komende plannen. Zie het gesprek hier.

Interview Max Kordek, ceo van Lisk

We spraken in Berlijn dit jaar eerder met mede-oprichter en ceo Max Kordek over zijn plannen met Lisk.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!