altcoin van de week Lisk crypto academy koers prijs
Nieuwsberichten » Altcoin » Lisk opent blockchainhub in Utrecht

Lisk opent blockchainhub in Utrecht

Lisk gaat in het eerste kwartaal van 2019 een blockchainhub bij Utrecht Centraal openen. Dat vertelde Thomas Schouten, marketing lead voor het Duitse Lisk tijdens een meetup in Amsterdam dinsdagavond.

Blockchainhub Utrecht

De ruimte is 200 vierkante meter groot en moet circa 60 werkplekken gaan huisvesten. Lisk ziet Nederland als een belangrijke kweekvijver van blockchaintalent en kiest Utrecht omdat het centraal gelegen is. De ruimte komt in het JIM-gebouw, een onderdeel van het Beatrix gebouw bij Utrecht Centraal. Met de hubs, waar ook events gaan plaatsvinden, wil Lisk een community rondom haar technologie bouwen

Ook in Kopenhagen, Londen en thuisbasis Berlijn moeten hubs gaan verrijzen.

14.000 bitcoin opgehaald

Lisk, gevestigd in Berlijn met meer dan 60 man personeel, geldt als één van de grootste blockchainbedrijven in Europa. In maart 2016 sloot Lisk een zeer succesvolle Initial Coin Offering af, waarbij 14.009 bitcoins werden opgehaald, destijds goed voor 5,7 miljoen dollar. De koers van bitcoin stond destijds iets boven de 400 dollar (!).

De koers van de token LSK is ook gezakt sinds januari dit jaar. De huidige koers is 1,42 dollar met een marktwaarde van 160 miljoen dollar. De token neemt plek 34 op de Coinmarketcap in.

Deze maand werd ook een roadmap gepresenteerd. Via Lisk krijgen Javascript-ontwikkelaars alle tools in handen om een eigen blockchain ontwikkelen. Daarnaast biedt het bedrijf onder meer ook een mobiele wallet aan voor de Lisk tokens.

Lisk interview

Bitcoin Magazine NL sprak exclusief met de Nederlander Thomas Schouten, de marketing lead voor Lisk over alle komende plannen. Zie het gesprek hier.

Interview Max Kordek, ceo van Lisk

We spraken in Berlijn dit jaar eerder met mede-oprichter en ceo Max Kordek over zijn plannen met Lisk.

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Altcoin van de Week: “Koers Lisk (LSK) heeft potentieel naar $2.80”

Redactie

Crypto poll #12: Welke altcoin moet Altcoinbase gaan behandelen?

Redactie

Crypto Youtuber Datadash: “Bitcoin koers naar $40.000 binnen 3 jaar”

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder