Tom Lee (Fundstrat) blijft bij voorspelling: “Bitcoin naar 15.000 dollar in 2018”

Ondanks de huidige marktcrash, blijft cryptostier Tom Lee sterk geloven in de opstanding van bitcoin. Sterker nog, hij denkt dat dit jaar nog een niveau van 15.000 dollar haalbaar is. Dat zei Lee tijdens een talkshow bij nieuwszender CNBC.

“Bitcoin naar 15.000 dollar”

De fondsmanager van Fundstrat Global Advisors erkent dat er sprake is van een negatieve marktspiraal en dat het momentum voor bitcoin compleet weg is. Naast markttechnische redenen vindt Lee dat de cryptogemeenschap nog niet coherent genoeg is. Zo ziet hij een kloof ontstaan tussen de dagelijkse cryptogebruikers (die met een wallet betalen) en wat hij noemt “speculatieve cryptohandelaren.” Die kloof ziet hij zelfs als reden van de dalende koersen, iets wat volgens hem voorkomen kan worden door meer onderlinge samenwerking.

Institutioneel geld

Hij wijst ook een aantal marktfactoren aan voor herstel. Institutionele beleggers spelen volgens Lee een cruciale rol voor voorspoedig herstel. Lee verwacht dat hedgefondsen, investeringsbanken en pensioenfondsen voor een volgende golf van adoptie gaan zorgen. Volgens Lee is bitcoin geen financiële asset zoals een aandeel, maar moet het meer gezien worden als een commodity. Cryptovaluta als zodanig ziet hij wel ontwikkelen als een digitale, nieuwe assetklasse.

Bakkt

Lee wijst daarbij direct naar BAKKT, in augustus dit jaar aangekondigd door exploitant Intercontinental Exchange (ICE), onder meer eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE). Het platform wil bitcoin futures gaan verhandelen. In eerste instantie zou het platform 12 december gelanceerd worden, maar de datum is verlaat naar 24 januari 2019.

Regelgeving

Lee verwacht de komende maanden ook op het gebied van wet – en regelgeving meer duidelijkheid. Dat moet meer institutionele beleggers over de streep trekken om deze markt te betreden, ook nu Fidelity, die onder cryptovaluta wil gaan beheren voor derde partijen, sinds enkele maanden actief is op deze markt. Onder meer hedgefonds Galaxy Digital is klant bij Fidelity.

De fondsmanager heeft dit jaar al een aantal keer zijn zeer positieve voorspellingen moeten bijstellen. Zoals het koersdoel van 25.000 dollar aan het einde van dit jaar en dat “9.000 dollar een prima bodem is om bitcoin bij te kopen.”

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!