lightning netwerk bitcoin node
bitcoin » Capaciteit Lightning Network verdriedubbeld in anderhalve maand

Capaciteit Lightning Network verdriedubbeld in anderhalve maand

Het Lightning-netwerk, bedoeld om bitcointransacties sneller en goedkoper te maken, bouwt stilletjes haar toepasbaarheid uit. Zo is het aantal kanalen (‘channels’) van het Lightning Network (LN) de afgelopen zes weken met meer dan 200 procent gegroeid. Daardoor heeft het netwerk meer dan twee miljoen dollar aan transacties verwerkt sinds maart 2018. Dat blijkt uit data van Bitcoin Visuals (zie onderstaande grafiek), een site die diverse statistieken van de bitcoin blockchain in kaart brengt.

Lightning Network

Begin november lag de gemiddelde capaciteit op 1,1 miljoen Satoshi’s (SAT), maar deze is inmiddels gegroeid naar 3,25 miljoen SAT per dag, omgerekend 0,032 aan BTC. Tegen de huidige koers is dat circa 100 dollar. Inmiddels ligt het gemiddelde voor de grotere nodes boven de 15 miljoen SAT.

  bitcoin meester  

Bitcoin blockchain

Transacties op het bitcoin-netwerk zijn doorgaans trager en duurder in vergelijking met netwerken van Ethereum en EOS. Soms duurt een transactie tien minuten en in drukke tijden kan de transactietijd oplopen naar één uur.

LN is een nieuw betalingsprotocol dat bovenop de blockchain van bitcoin is gebouwd (een multi-signature smart contract). Ontworpen om het bitcoin-netwerk schaalbaarder, sneller en goedkoper te maken. Feitelijk vinden de peer-to-peer-transacties buiten de blockchain van bitcoin plaats. Zodra je je BTC-tegoed wilt aanvullen, is er wél een verbinding nodig met de blockchain van BTC. Dat is nu nog een vertragende factor.

Op dit moment zijn er 2.100 actieve knooppunten (‘nodes’). Sinds de lancering van het LN is er ruim 500 BTC aan transacties verwerkt. omgerekend goed voor circa 2 miljoen dollar aan waarde. Ook is er een voorzichtige groei in het aantal webshops dat LN heeft geïmplementeerd als node in haar netwerk.

Meer weten over LN?

Bronnen: Cryptobriefing / Bitcoin Visuals
Foto: Flickr / Carolina Ödman

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder