bitcoin dark web bitcoins geveild online autoriteiten opsporing
Nieuwsberichten » Electrum hack -schade tot nu toe ongeveer 243.59 BTC

Electrum hack -schade tot nu toe ongeveer 243.59 BTC

Een hacker of een groep hackers zijn sinds 21 december bezig met de populaire Bitcoin wallet Electrum  aan de haal gegaan. Er is na verwachting ongeveer 243.59 BTC gestolen.

Electrum is een Bitcoin wallet waarmee je niet de volledige blockchain hoef te downloaden. In plaats daarvan bieden verschillende servers toegang tot de wallet die de blockchain ophaalt. Op deze manier krijg je direct toegang tot je wallet. Het is een van de bekendere Bitcoin wallets, en ook coins die hierop geforkt zijn zoals Bitcoin Cash als Litecoin, Dogecoin.

Mallware Servers

Echter zijn er nu servers toegevoegd aan het Electrum netwerk die zijn aangepast om gebruikers te misleiden. Als gebruikers een bitcoin transactie probeerden te maken en in verbinding kwam met 1 van deze servers ontving de gebruiker een bericht met de instructie om een update te downloaden en te installeren. Het bericht leidde nietsvermoedend gebruik naar de GitHub-pagina van de hacker(s).

De download is eigenlijk malware vermomd als een nieuwe versie van de Electrum wallet. De geïnstalleerde malware heeft gebruikers vervolgens gevraagd om hun tweefactor authenticatiecodes in te voeren. Hierdoor konden de hackers vervolgens de authenticatiecodes gebruiken en de cryptovaluta’s overmaken naar hun andere wallets.

 

elctrum
Nog een aanval

Electrum heeft sindsdien zijn software aangepast en een update uitgebracht. Dit is geen echte oplossing, en eerder een tijdelijke fix. Na deze fix zijn de hacker(s) weer verder gegaan met hun praktijken.

We did not publicly disclose this until now, as around the time of the 3.3.2 release, the attacker stopped; however they now started the attack again.

Een andere rode vlag voor gebruikers die de malware onbewust downloaden, moeten hun 2 fact authenticatie invoeren. Dit word normaal alleen gevraagd bij het maken van een transactie.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

Arnold Hubach

Bitcoin in Gaza: ‘Doorsnee Palestijnen gebruiken BTC meer dan Hamas’

Robin Heester

‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder