Gemini ondersteunt Bitcoin cash

Investing.com – De prijzen van de belangrijkste cryptovaluta’s stegen op maandagochtend in Azië, omdat een door Winklevoss gesteunde cryptobeurs in New York op het punt staat om Bitcoin cash te gaan verhandelen, daarnaast kondigde Venezuela aan dat het olie gaat verhandelen via zijn cryptovaluta.

Bitcoin steeg met 2,66% tot $3.559 en ethereum steeg met 0,52% tot $92,18 om 11:03PM ET (03:03 GMT) op de Investing.com index.

XRP steeg ook 0,78% tot HK$3,0754 op Poloniex, terwijl litecoin 0,24% steeg tot $24,993 op Bitfinex.

Bitcoin cash steeg met 4,03% tot $106,63 op de Investing.com index.

Gemini, opgericht in 2015 door de gebroeders Winklevoss, kondigde afgelopen vrijdag aan dat de beurs de handel in de vork van Bitcoin cash, Bitcoin ABC, zou ondersteunen na goedkeuring van het New York State Department of Financial Services.

Eric Winer, vice president of engineering bij Gemini, schreef op het blog van het bedrijf dat “Bitcoin cash wil voortbouwen op het doel van de oorspronkelijke bitcoin en een elektronisch geldsysteem wil worden, vergelijkbaar met andere betaalmethoden zoals debet- en kredietkaarten.”

“Hun routekaart bevat wijzigingen zoals aanpasbare blocksize caps, canonical transactiebestellingen en nieuwe operationele codes, die de basis vormen voor verdere verbeteringen van de transactiedoorvoer.”

Gemini zei dat het Bitcoin SV, de andere vork van Bitcoin cash, de komende maanden zou evalueren. Volgens een bron moet er echter nog een beslissing worden genomen over de vraag of de intrekking of de verhandeling van het muntstuk moet worden ondersteund.

Volgens de berichten van staatsbedrijf TV TeleSUR, die President Nicholas Maduro op donderdag citeerde zal Venezuela de landelijke digitale token, Petro, volgend jaar gaan gebruiken in de verkoop van olie. Met dit besluit probeert Maduro de afhankelijkheid van zijn land met de Amerikaanse dollar te verminderen.

Maduro werd als volgt geciteerd; “in 2019 hebben we een schema voor de verkoop van olie in Petro’s en op deze manier blijven we ons bevrijden van een munt die de elite van Washington gebruikt.”

Volgens een bron kwam de toespraak van Maduro na zijn ontmoeting met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin in Moskou, die naar verluidt olie zou zijn gaan verhandelen met de Chinese yuan.

bitcoin meester

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address