“Grootste” verkiezingen met blockchain technologie in Rusland

In Rusland, Saratov is waarschijnlijk de grootste stem verkiezingen gedaan met behulp van blockchain technologie. Er zouden zo een 15.000 burgers hun stem hebben uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in de regio.

De verkiezingen werden gehouden in samenwerking met het Russische cybersecurity bedrijf Kaspersky Labs. Bekend van de antivirus software maar ook tevens de ontwikkelaar van Polys, een online stemplatform dat wordt aangedreven door blockchain-technologie. Het bedrijf beweert dat je met het platform “veilig, anoniem en online kan stemmen.  Het platform maakt gebruik van het smart contract technologie van Ethereum.

De verkiezingen werden uitgevoerd in meer dan 45 Saratov regio districten en betrof 110 stemloketten uitgerust met digitale hardware waarop burgers hun stem konden uitbrengen.  Burgers werden ook in staat gesteld om hun stem uit te brengen via hun eigen mobiele telefoon. Met een opkomst van 36%, duurde het hele proces zeven uur van start tot finish, inclusief de tijd die nodig was om stemmen te tellen en de resultaten te verwerken.

Per Vice zei Kaspersky eerder dat het met een aantal ‘politici en politieke organisaties in Europa’ heeft gesproken over het mogelijk gebruik van het Polys-platform. Het bedrijf beweert ook dat veel Europese en Aziatische landen “technologisch en mentaal klaar” zijn voor hervorming van het internetverkeer.

Het bedrijf heeft verklaard dat het er niet naar uitziet om “Polys in de Verenigde Staten te introduceren. Dit vanwege voortdurende aantijgingen van Russische inmenging in de 2016 presidentsverkiezingen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!