bitcoin

Handelsdata Zwitsers cryptomandje: “Institutioneel geld koopt dip”

Institutionele beleggers zijn gretig om bitcoin op de huidige, lagere prijs in te slaan. Dat zou blijken uit handelsdata van de onlangs gelanceerde bitcoin ETP op de Zwitserse SIX Swiss Stock Exchange.

bitcoin meester

Cryptomandje

De exchange-traded product (ETP), met HODL ticker, is feitelijk een mandje van cryptovaluta, waar beleggers een aandeel van kunnen kopen. Een aandeel in de HODL ETP, aangeboden voor Amun Crypto, kost iets meer dan 11 dollar. Leuk detail: de Nederlandse Flow Traders doet market making voor dit product, het bepalen van de bied – en laatprijzen.

HODL-ETP

De HODL ETP bestaat uit bitcoin (48%), XRP (30%), Ethereum (17,6%) en kleinere aandelen Bitcoin Cash (!) en Litecoin. Een ETP hoeft in tegenstelling tot een ETF niet aan de wet op de collectieve beleggingsregelingen (Cisa) te voldoen. De handel valt buiten toezichthouder Finma.

Welke volumes draait het product? Afgelopen donderdag en vrijdag waren goed voor ruim 53 en 62 duizend verhandelde aandelen. Het gemiddelde ligt normaal op 20 duizend verhandelde aandelen, een forse stijging dus. De waarde van het product is overigens gedaald van 15,6 dollar naar 11,2 dollar per aandeel.

Correlatie bitcoin prijs en volume

Volgens Su Zhu, CEO van FX Hedge Fund, “is er een sterke correlatie tussen volume en prijs, namelijk 68%.”

Zhu ziet ook een negatieve correlatie tussen de prijs en de volumes van de HODL ETP. Met andere woorden: het handelsvolume van het ETP neemt toe naarmate de BTC-prijzen dalen en neemt af naarmate de prijzen stijgen, zoals in onderstaande grafiek wordt waargenomen.
Volgens een expert kan een hoge instroom er ook op wijzen dat kopers eerder ‘hodlen’ dan handelen.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address