BTC bitcoin koers rendement cryptocurrencies Nasdaq 100
Nieuwsberichten » Bitcoin » Het lijkt erop dat bitcoin een nieuwe bodem heeft gevonden

Het lijkt erop dat bitcoin een nieuwe bodem heeft gevonden

Precies een jaar na het begin van de crash van bijna 20.000 dollar lijkt de grootste cryptovaluta ter wereld een nieuwe bodem te hebben gevonden.

Bitcoin stijgt vandaag voor een vijfde dag op rij. Dat geeft de langste reeks aan stijgingen sinds september. De stijging van meer dan 20 procent sinds afgelopen vrijdag zorgt ervoor dat ook de rest van de cryptomarkt flink hoger gaat. De totale marktkapitalisatie tikte afgelopen zaterdag de 100 miljard dollar aan. Vandaag lijkt het de 130 miljard dollar te overstijgen.

Sluiting van shorts

Net toen de euforie rond bitcoin afgelopen december een hoogtepunt bereikte, besloot Mark Dow om de toonaangevende digitale valuta te shorten. Nu, bijna een jaar later en na een daling van meer dan 80 procent, heeft Dow zijn short posities gesloten.

Dow: “I’m done. I don’t want to try to ride this thing to zero. I don’t want to try to squeeze more out of the lemon. I don’t want to think about it. It seemed like the right time”

Dow, een voormalig econoom bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die een familiekantoor in Zuid-Californië beheert, was overtuigd dat bitcoin in waarde zou dalen wanneer bitcoin futures zouden worden verhandeld. Dat gebeurde eind december vorig jaar en met zijn short positie heeft hij uiteindelijk behoorlijk kunnen cashen. Met andere woorden: he was right on the money. Nu kondigt Dow dus aan zijn short positie te sluiten. Daarbij neemt hij overigens niet direct long posities in.

Toch geen bodem gevonden

Mike McGlone, een Bloomberg Intelligence-analist, wees op de relatieve sterkte-index van bitcoin deze week en de “extreme onderwaardering” gekeken naar de meeste moving averages.

McGlone: “The market is extremely oversold by most metrics — near the most oversold in Bitcoin’s history”

Toch voorspelt ook hij dat bitcoin volgend jaar een nieuwe bodem neer zal zetten die lager is dan huidige koers.

Bitcoin is de laatste 24 uur met 10 procent gestegen, de cryptomunt daalde onder de 6.000 dollar in november en tuimelde zelfs tot een dieptepunt van 3.136 dollar. Dat gaf een daling van meer dan 80 procent sinds het hoogtepunt vorig jaar december. Vandaag wordt de cryptomunt weer aardig hoger verhandeld gekeken naar die absolute laagtes op 3.900 dollar.

Bronnen: Bloomberg, Forbes

Foto: Flickr/ Zach Copley

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder