Het lijkt erop dat bitcoin een nieuwe bodem heeft gevonden

Precies een jaar na het begin van de crash van bijna 20.000 dollar lijkt de grootste cryptovaluta ter wereld een nieuwe bodem te hebben gevonden.

Bitcoin stijgt vandaag voor een vijfde dag op rij. Dat geeft de langste reeks aan stijgingen sinds september. De stijging van meer dan 20 procent sinds afgelopen vrijdag zorgt ervoor dat ook de rest van de cryptomarkt flink hoger gaat. De totale marktkapitalisatie tikte afgelopen zaterdag de 100 miljard dollar aan. Vandaag lijkt het de 130 miljard dollar te overstijgen.

Sluiting van shorts

Net toen de euforie rond bitcoin afgelopen december een hoogtepunt bereikte, besloot Mark Dow om de toonaangevende digitale valuta te shorten. Nu, bijna een jaar later en na een daling van meer dan 80 procent, heeft Dow zijn short posities gesloten.

Dow: “I’m done. I don’t want to try to ride this thing to zero. I don’t want to try to squeeze more out of the lemon. I don’t want to think about it. It seemed like the right time”

Dow, een voormalig econoom bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die een familiekantoor in Zuid-Californië beheert, was overtuigd dat bitcoin in waarde zou dalen wanneer bitcoin futures zouden worden verhandeld. Dat gebeurde eind december vorig jaar en met zijn short positie heeft hij uiteindelijk behoorlijk kunnen cashen. Met andere woorden: he was right on the money. Nu kondigt Dow dus aan zijn short positie te sluiten. Daarbij neemt hij overigens niet direct long posities in.

Toch geen bodem gevonden

Mike McGlone, een Bloomberg Intelligence-analist, wees op de relatieve sterkte-index van bitcoin deze week en de “extreme onderwaardering” gekeken naar de meeste moving averages.

McGlone: “The market is extremely oversold by most metrics — near the most oversold in Bitcoin’s history”

Toch voorspelt ook hij dat bitcoin volgend jaar een nieuwe bodem neer zal zetten die lager is dan huidige koers.

Bitcoin is de laatste 24 uur met 10 procent gestegen, de cryptomunt daalde onder de 6.000 dollar in november en tuimelde zelfs tot een dieptepunt van 3.136 dollar. Dat gaf een daling van meer dan 80 procent sinds het hoogtepunt vorig jaar december. Vandaag wordt de cryptomunt weer aardig hoger verhandeld gekeken naar die absolute laagtes op 3.900 dollar.

Bronnen: Bloomberg, Forbes

Foto: Flickr/ Zach Copley

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!