Infographic: ethereum-netwerk groeit, maar transacties nemen af (-68%)

De groei van het ethereum-netwerk zet door, alleen neemt het aantal transacties wél af. Dat blijkt uit onderzoek van cryptosite The Block, een “blockchainanalyse” van Etherscan.io, een zoekdienst voor de ethereum blockchain.

Ethereum-netwerk groeit, maar activiteit neemt af

Het aantal unieke ETH-adressen heeft de grens van 50 miljoen stuks overschreden. Het hoogtepunt vond begin dit jaar plaats op 4 januari 2018 toen er maar liefst 352.888 op één dag bijkwamen. Niettemin neemt de activiteit op het ethereum-netwerk af: een afname van 68% sinds 4 januari 2018. Daarbij is gekeken naar de groei van het aantal actieve adressen. Actief wil zeggen: je maakte élke dag gebruik van je ethereum-adres voor het versturen of ontvangen van ether of ERC20-tokens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op die dag vonden er ruim zevenhonderd duizend transacties plaats. Op 15 december 2018 is dit aantal afnemen naar 232 duizend. Het aantal actieve adressen, dus die elke dag een transacties, is zeer klein: slechts een half procent.

Infographic: ethereum-netwerk groeit, maar transacties nemen af (-68%)
Infographic: ethereum-netwerk groeit, maar transacties nemen af (-68%)

Bronnen: The Block / Ethereum World News

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.