Marktscan: “Bitcoin en XRP meest verhandelde cryptocurrencies in Nederland”

Bitcoin Magazine NL doet een rondje langs een aantal Nederlandse cryptobrokers. We hebben ze drie simpele vragen gesteld:
1. Wat zijn de meest verhandelde cryptomunten op hun platforms in 2018?
2. Wat is de drukste maand geweest in 2018?
3. Wat is hun marktvooruitzicht voor 2019?

Nederlandse cryptobrokers blikken terug op 2019

Het mag geen verrassing heten dat bitcoin de meest verhandelde cryptomunt in Nederland, gevolgd door XRP van Ripple en Ethereum. Toevallig ook de huidige top 3 van de marktvorser Coinmarketcap. Opvallende uitkomst: Neo staat bij Anycoindirect op plek 3 en Verge staat bij Litebit op plek 3.

In alfabetische volgorde:

Daan Franssen, Anycoin Direct

1. Bitcoin, Ethereum en NEO
2. Januari 2018 was onze beste maand
3. Franssen: “Qua markt denken we dat er veel projecten met echte use-cases naar buiten gaan komen en dat er meer daarnaast dat er meer duidelijkheid over toekomstige wet- en regelgeving zal komen. Ook zullen rotte appels in de crypto branche door o.a. beurswaakhonden er tussen uitgepikt worden, en zullen projecten die niet blijven ontwikkelen, ook langzaam verdwijnen. Als Anycoin Direct gaan we onze user-experience van ons platform verbeteren, meer coins toevoegen en meer partnerships vormen binnen en buiten de branche.”

Christiaan Jimmink, Bitcoin Meester

1. Bitcoin & Ripple
2. November 2018
3. Jimmink: “We kunnen uitspraken doen over de plannen die we hebben met Bitcoinmeester. In 2019 brengen we een nieuwe app en website uit en staan we op veel events en willen we blijven vernieuwen.”

Toon Schraven, BTC Direct

1. Bitcoin, Ripple en Ethereum
2. Januari 2018
3. Schraven: “We verwachten onder meer dat meer institutioneel geld eraan komt met Bakkt en ETF’s. Ook volgt er een doorontwikkeling van de fundamentele waarde onder bitcoin. Ook verwachten we duidelijkere kaders voor tokens: wanneer is iets een equity/utility/security token?”

Nick Smits van Oyen, Coinmerce

1. Bitcoin, Ripple & Ethereum
2. December 2018
3. Smits van Oyen: “De markt is op dit moment afhankelijk van veel onvoorspelbare factoren, daarom houden we rekening met alle mogelijke scenario’s. We verwachten wel veel van zogenaamde security tokens (STO’s) in 2019”.

Rogier Fischer, Litebit

1. Bitcoin, Ripple & Verge (Ethereum op nummer 4 staat daar dicht achter)
2. Januari 2018 door de nastroom van december 2017 natuurlijk. In januari 2018 was “LiteBit” ook het meest gegooglede woord van Nederland (4de van dit jaar).
3. Fischer: “De cryptomarkt is lastig te voorspellen. Over waarderingen van de markt, volumes en dus koersen kan ik je echt niets vertellen. Ik heb zelf wel een mening over de markt, echter moet “LiteBit” in mijn ogen altijd neutraal zijn en enkel een dienst verlenen.”

Disclaimer: bovenstaande marktscan en conclusie is op basis van een steekproef van vijf marktpartijen in Nederland. Aan de uitkomsten kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!