Nieuwsberichten » Bitcoin » Tom Lee (Fundstrat) blijft volhouden: “Reële waarde bitcoin is 13.800 dollar”

Tom Lee (Fundstrat) blijft volhouden: “Reële waarde bitcoin is 13.800 dollar”

De reële waarde van BTC is veel hoger dan de huidige prijs, aldus….bitcoinstier Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat.

Lee staat erom bekend nogal positieve voorspellingen te doen over de koers van bitcoin. Hij heeft ongelijk gekregen over voorspellingen voor eind 2018.

Bitcoin wallets en schaarste

In een update richting zijn klanten vindt Lee bitcoin “ernstig ondergewaardeerd”. Volgens Lee zijn de voornaamste verklaringen de ingezakte ICO-markt en de algemene neerwaartse trend op de aandelenmarkten.

Hij ziet een groeiend aantal bitcoin wallets van ca. 50 miljoen wereldwijd. Ook wijst Lee op een veelgebruikt argument: de schaarste van bitcoin (slechts 21 miljoen stuks) moet de waarde wel omhoog gaan drijven. Momenteel zijn er 17,4 miljoen bitcoins op de markt. Uitgaande dat er circa 1 miljoen zijn kwijtgeraakt, kunnen er nog 2,6 miljoen stuks gedolven en vermarkt worden.

“13.800 dollar is reëel”

Lee schat de reële waarde van BTC in tussen de 13.800 en 14.800 dollar. De koers op moment van schrijven (donderdagavond) ligt op 3.410 dollar.

De laatste keer dat BTC boven de 10.000 dollar stond was begin maart 2018. De marktwaarde van BTC alleen was 320 miljard dollar. Nu ligt de marktwaarde van BTC op 59 miljard dollar. 

Adoptie bitcoin

Lee wijst op meer adoptie van bitcoin als betaalmiddel door de komst van het Lightning netwerk. Ook hedge – en pensioenfondsen die (voorzichtig) in bitcoin gaan investeren, gaat de prijs omhoog drukken, verwacht Lee. Hij zegt: “Stel dat het aantal bitcoinwallets gelijkstaat aan slechts 7 procent van de 4,5 miljard rekeninghouders van Visa, dan ligt de reële waarde van bitcoin op minstens 150.000 dollar per stuk.”

Eerdere voorspellingen van Lee zijn zogezegd niet uitgekomen. Eerder beweerde hij dat BTC minstens 25.000 dollar waard zou zijn. Vorige maand stelde hij die voorspelling bij naar 15.000 dollar, maar dat doel is niet meer haalbaar dit jaar.

Bron: DailyHodl

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder