Nieuws » Republikeins Congreslid wil ICO’s buiten “effectenwet” houden

Republikeins Congreslid wil ICO’s buiten “effectenwet” houden

Een Republikeins congreslid pleit voor een aparte assetklasse voor ICO’s om strengere regels voor utility tokens te voorkomen. Hij krijgt steun van partijen als Coinbase en Circle.

Utility tokens als aparte assetklasse

Warren Davidson (Ohio), een fervent bitcoin en blockchain fan, wil Initial Coin Offerings buiten de federale wet voor effecten (Securities Law) houden. In zijn ogen kunnen utility tokens níet worden niet geclassificeerd als een financieel instrument. Hij pleit voor een aparte assetklasse voor tokens vrijgegeven bij een ICO.

Davidson deed zijn uitspraken tijdens een grote blockchainconferentie in Cleveland, waar onder meer Joseph Lubin van ConsenSys ook aanwezig was.

De Republikeinen dringen al langer bij toezichthouder, de Securities & Exchange Commission (SEC), erop aan om transparant te zijn over aanstaande regulering voor cryptoassets. In de maanden augustus en september zijn er diverse acties geweest om druk uit te oefenen. Zo is in naam van 14 Congresleden, ook enkele Democraten, een brief gestuurd naar SEC-voorzitter Jay Clayton.
Davidson heeft 32 cryptobedrijven uitgenodigd in Washington om te sparren over geschikte regelgeving voor ICO’s. Hij wil voorkomen dat door strengere regels het kind met het badwater wordt weggegooid.

Regelgeving blockchaintechnologie

De oproep van Davidson past binnen een breder pleidooi om innovaties vanuit de blockchainindustrie in bestaande regels te gieten om zo nieuwe regels tot een minimum te beperken. Zijn collega, het Republikeinse congreslid Tom Emmer, deed drie voorstellen:

1. Een resolutie ter ondersteuning van digitale valuta’s en blokketentechnologie.
2. Intrede van de zogenaamde Blockchain Regulatory Certainty Act.
3. Veilige haven voor belastingbetalers onder de zogenaamde Forked Assets Act.

Emmer: “De wetgever moet opkomende technologieën stimuleren en tegelijkertijd duidelijke maar simpele regels formuleren voor deze sector.” Onder meer Coinbase, Circle en de Digital Currency Group doen mee aan de lobby om pro-crypto wetgeving er doorheen te krijgen.

Boetes

De afgelopen maanden hebben de SEC en CFTC, toezichthouder op de optie – en futuresmarkt, nogmaals gewaarschuwd voor fraude en koersmanipulatie op de cryptomarkt. Met enkele ICO’s, een de decentrale cryptobeurs Etherdelta en ICO-promoters Floyd Mayweather en DJ Khaled zijn schikkingen getroffen, nadat de SEC de betrokken partijen op de vingers heeft getikt omdat ze niet voldeden aan bestaande wet – en regelgeving.

De Winklevoss broers en ook Mike Novogratz juichen meer regels toe om juist de frauduleuze gevallen uit de sector te zuiveren.

Bron: CCN

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Binance opent in november beurs in VS’, maar New York valt erbuiten

Wessel Simons

SEC stelt besluit over 3 bitcoin ETF’s uit naar herfst

Wessel Simons

SEC roept Veritaseum halt toe na miljoenenfraude bij ICO

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder