Zuid-Koreaanse cryptobeurs lanceert betaalapp, Ripple levert technologie

Coinone Transfer, dochteronderneming van de Koreaanse cryptobeurs Coinone, heeft een mobiele betaalapp gelanceerd. Ripple levert de onderliggende blockchaintechnologie voor de applicatie.

Betaalapp op de blockchain

Het betaalplatform met de naam Cross maakt gebruik van de betalingstechnologie xCurrent van Ripple. Volgens beide partijen ligt de transactiesnelheid hoger en is het goedkoper in vergelijking met traditionele IT-oplossingen. De cryptomunt XRP van Ripple staat helemaal los van de xCurrent-blockchainoplossing van Ripple.

Ripplenet

Coinone Transfer wil uitbreiden over heel Zuidoost-Azië, wat potentieel om honderden miljoenen gebruikers gaat. Zo zijn er via Ripplenet al verbindingen gemaakt met banken in Thailand (Siam Commercial Bank) en de Filippijnen (Cebuana Lhuillier).

De samenwerking tussen Ripple en Coinone is mogelijk door een recente wetswijziging in Zuid-Korea. Ook (buitenlandse) bedrijven die geen bank, mogen grensoverschrijdende betalingsdiensten in het land aan te bieden.

Koers Ripple

Bron: Daily Hodl

Grafiek XRP/USD: Tradingview / Kraken

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!