Zuid-Koreaanse cryptobeurs lanceert betaalapp, Ripple levert technologie

Coinone Transfer, dochteronderneming van de Koreaanse cryptobeurs Coinone, heeft een mobiele betaalapp gelanceerd. Ripple levert de onderliggende blockchaintechnologie voor de applicatie.

Betaalapp op de blockchain

Het betaalplatform met de naam Cross maakt gebruik van de betalingstechnologie xCurrent van Ripple. Volgens beide partijen ligt de transactiesnelheid hoger en is het goedkoper in vergelijking met traditionele IT-oplossingen. De cryptomunt XRP van Ripple staat helemaal los van de xCurrent-blockchainoplossing van Ripple.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ripplenet

Coinone Transfer wil uitbreiden over heel Zuidoost-Azië, wat potentieel om honderden miljoenen gebruikers gaat. Zo zijn er via Ripplenet al verbindingen gemaakt met banken in Thailand (Siam Commercial Bank) en de Filippijnen (Cebuana Lhuillier).

De samenwerking tussen Ripple en Coinone is mogelijk door een recente wetswijziging in Zuid-Korea. Ook (buitenlandse) bedrijven die geen bank, mogen grensoverschrijdende betalingsdiensten in het land aan te bieden.

Koers Ripple

Zuid-Koreaanse cryptobeurs lanceert betaalapp, Ripple levert technologie

Bron: Daily Hodl

Grafiek XRP/USD: Tradingview / Kraken

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
RippleXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...