crypto update bitcoin koers miningbedrijf Bitmain zet 200.000 ASICs in
Nieuwsberichten » Altcoin » “Bitmain sluit BTC.com-kantoor in Amsterdam”

“Bitmain sluit BTC.com-kantoor in Amsterdam”

Het Chinese miningbedrijf Bitmain is van plan om haar activiteiten in Amsterdam – onder de naam BTC.com – te sluiten. Dit heeft een woordvoerder van Bitmain laten weten, zo bericht nieuwssite Coindesk. In december werd al bekend dat een ander kantoor, in Tel Aviv waar 20 man werken, gaat sluiten. Het is onduidelijk wanneer de besparingsmaatregel doorgevoerd wordt.

BTC.com

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Bitmain het kantoor bij Amsterdam Amstel sluit. BTC.com is ontwikkelaar en facilitator van een bitcoin wallet, een bitcoin API, een block explorer en een mining pool. In het najaar was het nog mede-organisator van een grote Bitcoin Cash hackathon in Amsterdam, waar Bitcoin Magazine NL verslag van deed.Bitmain heeft in juli 2016 de Nederlandse startup Blocktrail gekocht en het als een nieuw merk BTC.com in de markt gezet.

Bitmain

Bitmain moet drastisch besparen om niet verder in financiële problemen te komen. Door de dalende bitcoinprijs is het minder lucratief om bitcoin te minen, met als gevolg dat veel apparatuur in prijs daalt of simpelweg gedumpt wordt. Bitmain werd – mede door de toenemende populariteit van bitcoin – marktleider op het gebied van mining rigs, op de hielen gezeten door Bitfury. Vorig jaar was er zelfs nog sprake van en beursgang, maar ook dit plan is in de koelkast gezet.

Vorige week werd bekend dat de oprichters een stap terug doen in de organisatie en op afstand het bedrijf gaan besturen. De directe operatie is niet meer in hun handen en overgedragen naar een nieuwe directie.

Bron: Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL heeft BTC.com in Amsterdam gevraagd te reageren op de berichtgeving omtrent de sluiting. BTC.com was niet in staat om bovenstaande bericht te bevestigen of te ontkennen voor publicatie om 14 uur.

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Trump-regering ziet witwassen met bitcoin (BTC) en cryptomunten als ‘nationale veiligheidskwestie’

Wessel Simons

Koersdaling van (BTC) bitcoin en negatieve rente in #5 van Madelon Praat

Madelon Vos

BitMEX: Bitcoin Lightning Nodes claimen 2.22 BTC om ‘dieven’ af te schrikken

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder