cryptopia hack

Cryptopia nogmaals gehackt?

In de eerste hack die op 21 januari bekend werd, drongen hackers in 76.000 wallets en stal ongeveer $ 16 miljoen via crypto-activa. Van de $ 16 miljoen bleef ongeveer $ 15 miljoen aan valuta gehouden in twee adressen van de hackers. Maar nu, is Cryptopia nogmaals gehackt? Volgens de laatste berichtgeving van elementus wel.

In een nieuwe bericht van elementus word een nieuwe hack die gisteren plaatsvond bekend gemaakt. Hackers steelden nog eens van 17.000 wallets met een waarde van ongeveer$ 180.000. Volgen Elementus  zijn 1.948 wallets mogelijk nog in gevaar. De recente hack beïnvloedde de wallets op hetzelfde manier als de andere wallets.

As we suspected, Cryptopia no longer has control of their Ethereum wallets, and the hacker still does.

Gisteravond vonden Galka (CEO Elementus) en zijn team  bewijzen die leidden naar dezelfde hacker (s). Galka vatte twee belangrijke conclusies samen. Cryptopia heeft niet langer de privatekeys van hun Ethereum-wallets en de hacker wel. Ondanks de hack, blijven veel Cryptopia-gebruikers geld storten in hun Ethereum-wallets. Ook van wallets waar al eerder van gestolen is.

In just the two hours since this hack took place, many of the very same Ethereum wallets that were just hacked have already been topped up with more ether.

 

Reactie van Cryptopia

In de aankondiging na de eerste hack, plaatste de uitwisseling een verklaring op Twitter, waarin werd uitgelegd dat het de juiste autoriteiten (politie van Nieuw Zeeland en overheidsinstanties) had opgeroepen om de situatie aan te pakken. Na de eerste aankondiging beweerde de exchange vervolgens dat ze niet langer de controle hebben. Dit omdat de hele situatie aan de politie was overgedragen.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!