cryptopia hack
Nieuwsberichten » Cryptopia nogmaals gehackt?

Cryptopia nogmaals gehackt?

In de eerste hack die op 21 januari bekend werd, drongen hackers in 76.000 wallets en stal ongeveer $ 16 miljoen via crypto-activa. Van de $ 16 miljoen bleef ongeveer $ 15 miljoen aan valuta gehouden in twee adressen van de hackers. Maar nu, is Cryptopia nogmaals gehackt? Volgens de laatste berichtgeving van elementus wel.

In een nieuwe bericht van elementus word een nieuwe hack die gisteren plaatsvond bekend gemaakt. Hackers steelden nog eens van 17.000 wallets met een waarde van ongeveer$ 180.000. Volgen Elementus  zijn 1.948 wallets mogelijk nog in gevaar. De recente hack beïnvloedde de wallets op hetzelfde manier als de andere wallets.

As we suspected, Cryptopia no longer has control of their Ethereum wallets, and the hacker still does.

Gisteravond vonden Galka (CEO Elementus) en zijn team  bewijzen die leidden naar dezelfde hacker (s). Galka vatte twee belangrijke conclusies samen. Cryptopia heeft niet langer de privatekeys van hun Ethereum-wallets en de hacker wel. Ondanks de hack, blijven veel Cryptopia-gebruikers geld storten in hun Ethereum-wallets. Ook van wallets waar al eerder van gestolen is.

In just the two hours since this hack took place, many of the very same Ethereum wallets that were just hacked have already been topped up with more ether.

 

Reactie van Cryptopia

In de aankondiging na de eerste hack, plaatste de uitwisseling een verklaring op Twitter, waarin werd uitgelegd dat het de juiste autoriteiten (politie van Nieuw Zeeland en overheidsinstanties) had opgeroepen om de situatie aan te pakken. Na de eerste aankondiging beweerde de exchange vervolgens dat ze niet langer de controle hebben. Dit omdat de hele situatie aan de politie was overgedragen.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Bitcoin levert in en daalt tot $10.800. Spraakmakende analist voorspelt $100.000

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder