Nieuwsberichten » Dataprovider Icecat: “EOS te traag en onstabiel als offchain oplossing”

Dataprovider Icecat: “EOS te traag en onstabiel als offchain oplossing”

EOS is te traag en onstabiel om te fungeren als private blockchaintoepassing. Ook is het vervangen van de ERC20-token door een EOS token niet aan de orde, aldus Icecat, een beursgenoteerde uitgever van productinformatie uit Amsterdam.

Icecat en ICURY token

Icecat levert aan tienduizenden webshops zogenaamde productdatasheets, productinformatie voor bijvoorbeeld een wasmachine of een tosti-ijzer. Het bedrijf produceert circa één miljoen datasheets per jaar. Klanten zijn onder meer Amazon, Wehkamp en Bol.com, maar ook Philips, AkzoNobel en TomTom.
Vorig jaar heeft Icecat de ICURY token gelanceerd op het ethereum netwerk als ERC20 token. Klanten van Icecat kunnen met ICURY intern afrekenen en door de token te gebruiken verdienen ze loyaltypunten in ICURY.

Alternatief voor ethereum

Icecat zoekt een offchain-oplossing om de datakwaliteit van haar producten te verifiëren en te valideren. Ceo Martijn Hoogeveen laat aan Bitcoin Magazine NL weten: “Ethereum is niet bruikbaar als offchain-oplossing: het is traag, duur en data is niet afgeschermd. Nu hebben we een hybride oplossing: een centrale database in combinatie met de chain van Ledgable. Dat is nog niet ideaal. We willen een publieke chain, die schaalbaar is, met nul transactiekosten, geen veiligheidsissues, stabiel en getest door marktpartijen. Na deze test valt EOS ook af als optie. Vooropgesteld, we vinden dat nog geen enkele publieke chain aan onze eisen voldoet.”

EOS en Ledgable testresultaten

Icecat heeft de blockchains van EOS en Ledgable intern getest en komt tot een aantal stevige conclusies.  (zie het onderstaande plaatje).

Conclusie: niet bruikbaar als private chains

Uit de test komen de volgende resultaten:  

  • EOS komt slechts tot zeven transacties per seconde, waarmee de blockchain trager is dan Ledgable, een Nederlandse DLT-provider.
  • Bij EOS moet elke node (knooppunt) na een systeemwijziging of -update (of soms willekeurig) opnieuw worden opgestart omdat het niet meer reageert.
  • Een gevolg is dat de data onvolledig is of zelfs verloren raakt. Voor een online dataprovider als Icecat een fors risico voor haar bedrijfsvoering. Ook moest een paar keer een harde reset op de blockchain uitgevoerd worden, een erg tijdrovend en ineffectief proces.
  • Het meest fundamentele nadeel is dat EOS privégegevens niet volledig privé kan opslaan, maar in de publieke chain opslaat. Onwenselijk, zo oordeelt Icecat, die moet voldoen aan de Europese privacyrichtlijn GPDR.

Icecat gaat de komende tijd meerdere publieke chains testen op bruikbaarheid. Wordt vervolgd.

Bron: Icecat

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

‘EOS is per definitie niet decentraal’, zegt mede-oprichter Wikipedia

Robin Heester

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder