Nieuwsberichten » Altcoin » Een van de grootste islamitische banken ter wereld gebruikt nu Ripple

Een van de grootste islamitische banken ter wereld gebruikt nu Ripple

Kuwait Finance House, één van de grootste islamitische financiële instellingen ter wereld, gebruikt de blocktechnologie van Ripple voor ‘instant’ betalingen wereldwijd. De kosten zijn lager in vergelijking met SWIFT.

Ripple en Kuwait Finance House

Klanten van de Al Rajhi Bank kunnen nu wereldwijd instant afrekenen met de Saudische Riyal, de munt van de . De technologie van Ripple is eerst uitvoerig getest op de banksystemen. In een tweet meldt de bank het volgende:

Finance House heeft de technologie getest als alternatief van SWIFT, de huidige wereldstandaard om internationale betalingen en financiële transacties te verwerken.

xCurrent en xRapid

Finance House (KFH) was de eerste bank van de Verenigde Arabische Emiraten die zich heeft aangesloten bij RippleNet, het blockchainnetwerk van Ripple voor internationale betalingen. Het is nog onduidelijk of de bank gebruik maakt van xCurrent of xRapid. Feitelijk ligt xCurrent in dit geval voor de hand omdat hiermee zowel transacties als communicatie real-time geregeld worden. xRapid wordt – door middel van de cryptomunt XRP – gebruikt om liquiditeitsproblemen op te lossen. KFH is van plan om deze dienst verder uit te breiden dan alleen de Saudische Riyal. Een Riyal is nu ongeveer een kwartje in Amerikaanse dollars waard.

Koers Ripple

De koers van Ripple is 18.00 uur Nederlandse tijd 36,6 dollarcent waard met een plusje van 1,6% de afgelopen 24 uur.

Bron: Kuwait Finance House / Dailyhodl

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder