Een van de grootste islamitische banken ter wereld gebruikt nu Ripple

Kuwait Finance House, één van de grootste islamitische financiële instellingen ter wereld, gebruikt de blocktechnologie van Ripple voor ‘instant’ betalingen wereldwijd. De kosten zijn lager in vergelijking met SWIFT.

Ripple en Kuwait Finance House

Klanten van de Al Rajhi Bank kunnen nu wereldwijd instant afrekenen met de Saudische Riyal, de munt van de . De technologie van Ripple is eerst uitvoerig getest op de banksystemen. In een tweet meldt de bank het volgende:

Finance House heeft de technologie getest als alternatief van SWIFT, de huidige wereldstandaard om internationale betalingen en financiële transacties te verwerken.

xCurrent en xRapid

Finance House (KFH) was de eerste bank van de Verenigde Arabische Emiraten die zich heeft aangesloten bij RippleNet, het blockchainnetwerk van Ripple voor internationale betalingen. Het is nog onduidelijk of de bank gebruik maakt van xCurrent of xRapid. Feitelijk ligt xCurrent in dit geval voor de hand omdat hiermee zowel transacties als communicatie real-time geregeld worden. xRapid wordt – door middel van de cryptomunt XRP – gebruikt om liquiditeitsproblemen op te lossen. KFH is van plan om deze dienst verder uit te breiden dan alleen de Saudische Riyal. Een Riyal is nu ongeveer een kwartje in Amerikaanse dollars waard.

Koers Ripple

De koers van Ripple is 18.00 uur Nederlandse tijd 36,6 dollarcent waard met een plusje van 1,6% de afgelopen 24 uur.

Bron: Kuwait Finance House / Dailyhodl

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!