John McAfee op de vlucht voor Amerikaanse belastingdienst

John McAfee is op de vlucht geslagen voor de Amerikaanse belastingdienst. Dat maakt McAfee zelf openbaar in een aantal tweets op zijn Twitter-account.

McAfee en belastingontduiking

McAfee maakt van zijn hart ook geen moordkuil. In een van de Twitter-filmpjes zegt hij dat hij “al acht jaar geen belasting afdraagt”. Om er doodleuk bij te vermelden dat hij ook geen belastingvoordeel heeft genoten.  Een rechtbank in de staat Tennessee heeft nu een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd wegens belastingontduiking.

McAfee, zijn vrouw en vier medewerkers van zijn team, zijn hierop gevlucht en verblijven nu op een jacht op “internationale wateren”.

Privacycoins zoals Monero

Hij doet een aantal verklaringen in het onderstaande filmpje. Hij vindt onder meer dat er “een oorlog woedt tussen de overheid en de cryptowereld”. Hij vindt het een goede zaak dat burgers hun inkomsten kunnen opslaan in privacymunten zoals Monero. De tegoeden op deze privacymunten zijn nagenoeg niet te traceren door opsporingsdiensten, hoewel de opsporingstechnieken met rasse schreden verbeterd wordt. Zo is bekend dat de federale, interne veiligheidsdienst (Homeland Security) de blockchain van bitcoin afspeurt en deze strategie toepast op privacycoins zoals Monero en Zcash.

bitcoin meester

Amerikaanse presidentskandidaat 2020

McAfee wil een zelfde stunt uithalen om net als de huidige president Donald Trump als outsider verkozen te worden. Hij zegt nu vanaf de boot campagne te gaan voor zijn kandidaatschap voor de landelijke verkiezingen in 2020. Het is niet de eerste keer dat de man in opspraak komt.

De 73-jarige vrijheidsstrijder, uiteraard bekend van de voorgeïnstalleerde antivirussoftware op (een aantal) Windows-machines, is binnen de internationale crypto-gemeenschap een veelgevraagd spreker. In zijn toespraken legt hij vooral de nadruk op de veiligheid van blockchaintechnologie.

“McShiller”

Hij heeft zich ook laten inhuren door ICO’s om bepaalde tokens via zijn Twitter-account te “shillen”, met doorgaans een piekende koers tot gevolg. Daar is hij naar eigen zeggen mee gestopt.
Vorig jaar haalde hij de nieuwspagina’s door te verklaren “zijn eigen penis op nationale tv op te eten, zodra bitcoin eind 2020 geen 1 miljoen dollar waard is”. Ook werd hij in verlegenheid gebracht met ‘zijn’ wallet Bitfi. McAfee daagde in een reclame iedereen uit om de Bitfi-wallet te hacken. Dit gebeurde ook pardoes, waarna Bitfi zijn advertentiecampagne snel stopzette.

Hieronder de tweet van McAfee waarin hij onder meer verklaart waarom hij is gevlucht.

Bronnen: Twitter-account McAfee / Cointelegraph
Afbeelding: Twitter-account McAfee

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!