bitgrail

Rechtbank Italië: Bitgrail schuldig aan verlies $170 miljoen Nano

Vorig jaar is er voor $ 170 miljoen aan nano-digitale valuta “verdwenen”. In de zaak heeft een rechtbank in Italië de veroordeling uitgesproken dat Firano en Bitgrail schuldig is aan het verlies. De rechtbank heeft verder bevolen om beleggers zo veel als mogelijk terug te geven. Firano, ook wel “The Bomber” genoemd, is nu “verplicht om zoveel mogelijk van de activa aan zijn klanten terug te geven.”

Inbeslagneming

Een groep met de naam BitGrail victim advocacy group(BGVG) plaatste een gescande rechtbankdocument op maandag 28 januari. Het document stelde dat zowel Bitgrail als Firano een faillissement moeten aanvragen. De uitspraak van de rechtbank machtigt de inbeslagname ook van persoonlijke bezittingen van Firano. De Italiaanse autoriteiten heeft al meer dan $ 1 miljoen aan bezittingen in beslag genomen.

millions of dollars in cryptocurrency assets have been seized from Bitgrail’s exchange accounts and moved to accounts managed by trustees appointed by the Court

Beleid Bitgrail

De rechtbank zei dat Firano niet de passende voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Het was te makkelijk dat onbevoegden bij de digitale valuta’s kon komen.  Nog een factor die mee speelt is het feit dat de exchange al hun Nano-asset in een ‘hot wallet’ heeft opgeslagen.

De rechtbank verklaarde dat er meerdere keren dubbele opnames op de exchange plaatsvond. Toch waarschuwde Firano zijn klanten niet op de juiste manier. Door deze  opnames is er ongeveer 10 miljoen nano-tokens ‘vermist’. Opmerkelijk is dat een paar dagen voor de17 miljoen nano diefstal werd onthuld, Firano 230 BTC (ongeveer $ 1,8 miljoen op dat moment) naar een persoonlijk account heeft verstuurd. Met name twee Amerikaanse advocatenkantoren hebben een rechtszaak aangespannen tegen de ontwikkelaars van  BitGrail.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!