Ripple labs vs SWIFT | Waar zullen ze over 10 jaar staan?

Analyse – In de afgelopen maanden heeft Ripple Labs een behoorlijk vooruitgang geboekt om een ​​systeem te creëren voor efficiënte, grensoverschrijdende fiat-valutatransfers. Hoewel het niet helemaal vlekkeloos verloopt, kan deze technologie een deel van de financiële sector radicaal kunnen veranderen.

Nu komt het team van SWIFT, de belangrijkste concurrent van Ripple, met een verbeterd eigen systeem. Het dreigende gevecht tussen deze twee organisaties maakt duidelijk hoe blockchaintechnologie grote gevestigde instellingen dreigt te verstoren. In sommige opzichten zal de uitkomst van deze competitie de toekomst van de reguliere blockchain adoptie bepalen.

SWIFT

The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) begon in 1973 als een geautomatiseerd systeem wereldwijde transactiegegevens veilig te verzenden. Tegenwoordig is het verreweg het grootste netwerk in zijn soort en beheert het meer dan vijftien miljoen transacties per dag door 11.000 aangesloten organisaties en bedrijven. Hoewel het systeem regelmatig is geupdate, behoudt het een gecentraliseerde architectuur en wordt het vaak bekritiseerd vanwege vertragingen, fouten en inefficiëntie. SWIFT-gebaseerde financiële transacties duren vaak dagen om te voltooien.

Ripple Labs

De producten van Ripple Labs zijn specifiek ontworpen om de functies van SWIFT uit te voeren. Maar dan met een nog grotere efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid. Met behulp van de XRB-cryptocurrency als asset heeft het bedrijf aangetoond dat het de mogelijkheid heeft om fiat-valuta in enkele minuten over te maken in plaats van in dagen. Daarbij kost het ook een fractie naast SWIFT. Banken hebben dit ook opgemerkt, en hebben nu meer dan honderd partnerships. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft geen geheim gemaakt van de intentie van zijn bedrijf om SWIFT te vervangen.

Strijd

Deze concurrerende systemen hebben zeer verschillende architecturen, de ene gebruikt een permissionless blockchain systeem en de ander gebruikt een gesloten, privé beheerde netwerken. Zal SWIFT zijn systeem kunnen ombouwen om hun voorsprong te behouden, of is het een kwestie van tijd dat Ripple Labs hun plek over neemt?

Koers Ripple

Op zondagavond 21.00 uur is één XRP 36,8 dollarcent waard. Er zit nu voor ruim 15 miljard dollar in de XRP-munt van Ripple. Deze cryptocurrency is de afgelopen 24 uur met 3% gestegen.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!