Ripple sluit meer dan 200 deals in finance sector

Ripple, het bedrijf achter cryptomunt XRP, heeft meer dan 200 deals gesloten met banken en andere financiële instellingen.

Ripplenet en xRapid software

Specifiek gaat het om xRapid software van Ripple waarmee internationale betalingen uitgevoerd kunnen worden. Volgens Marcus Treacher, global head of strategic accounts bij Ripple, is één van de voordelen dat banken hun fondsen lokaal kunnen beheren en niet bij een buitenlandse rekening hoeven te parkeren. Treacher: “Op het gebied van controle, stabiliteit en kredietwaardigheid krijgen banken een betere positie”.
Ceo Brad Garlinghouse vult aan: “Wij ondertekenen nu twee – soms drie – nieuwe klanten per week. We zagen vorig jaar ook een stijging van 350 procent in klanten die live betalingen versturen en we zien meer klanten gebruik maken van XRP”

Onder de klanten van Ripple zit een grote variëteit aan klanten zoals de Britse bank Euro Exim Bank,  SendFriend, JNFX, FTCS, Ahli Bank of Kuwait, Transpaygo, BFC Bahrein, ConnectPay, GMT, WorldCom Finance, Olympia Trust Company, Pontual/USEND, en Rendimento.

Ripple vs. SWIFT

Volgens Graham Bright, hoofd compliance en operaties voor Euro Exim Bank, verklaart de opkomst van Ripple als volgt: “XRP maakt het aanhouden van reserves op buitenlandse banken overbodig. Banken hebben daarmee geen last van valutaverschillen en het verwerken van lokale fiatbetalingen. Internationale betalingen zijn dus mogelijk zonder bilaterale relaties, een voordeel ten opzichte van marktleider Swift.”

Koers XRP

De cryptomunt XRP is door de bank genomen minder volatiel dan andere cryptovaluta, maar het heeft niet de voordelen van een stablecoin die nagenoeg stabiel is. De koers van XRP is momenteel 32 dollarcent.

Bronnen: Ripple  / Hackernoon

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!