won
Nieuwsberichten » Ripple sluit meer dan 200 deals in finance sector

Ripple sluit meer dan 200 deals in finance sector

Ripple, het bedrijf achter cryptomunt XRP, heeft meer dan 200 deals gesloten met banken en andere financiële instellingen.

Ripplenet en xRapid software

Specifiek gaat het om xRapid software van Ripple waarmee internationale betalingen uitgevoerd kunnen worden. Volgens Marcus Treacher, global head of strategic accounts bij Ripple, is één van de voordelen dat banken hun fondsen lokaal kunnen beheren en niet bij een buitenlandse rekening hoeven te parkeren. Treacher: “Op het gebied van controle, stabiliteit en kredietwaardigheid krijgen banken een betere positie”.
Ceo Brad Garlinghouse vult aan: “Wij ondertekenen nu twee – soms drie – nieuwe klanten per week. We zagen vorig jaar ook een stijging van 350 procent in klanten die live betalingen versturen en we zien meer klanten gebruik maken van XRP”

Onder de klanten van Ripple zit een grote variëteit aan klanten zoals de Britse bank Euro Exim Bank,  SendFriend, JNFX, FTCS, Ahli Bank of Kuwait, Transpaygo, BFC Bahrein, ConnectPay, GMT, WorldCom Finance, Olympia Trust Company, Pontual/USEND, en Rendimento.

  bitcoin meester  

Ripple vs. SWIFT

Volgens Graham Bright, hoofd compliance en operaties voor Euro Exim Bank, verklaart de opkomst van Ripple als volgt: “XRP maakt het aanhouden van reserves op buitenlandse banken overbodig. Banken hebben daarmee geen last van valutaverschillen en het verwerken van lokale fiatbetalingen. Internationale betalingen zijn dus mogelijk zonder bilaterale relaties, een voordeel ten opzichte van marktleider Swift.”

Koers XRP

De cryptomunt XRP is door de bank genomen minder volatiel dan andere cryptovaluta, maar het heeft niet de voordelen van een stablecoin die nagenoeg stabiel is. De koers van XRP is momenteel 32 dollarcent.

Bronnen: Ripple  / Hackernoon

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Wikipedia-oprichter op affiche van Hard Fork Summit in Amsterdam

Redactie

CEO: ‘Ripple kan met verkoop XRP markt niet beïnvloeden’

Robin Heester

Pantera Capital wil ‘blockchain’ opschalen met Polkadot en BloXroute

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder