Blockchain smartphone Finney binnenkort te koop bij Amazon

We hebben hem al regelmatig voorbij zien komen, de Finney blockchain smartphone van Sirin Labs. Met de voetbalicoon Messi als uithangbord kwam de blockchain smartphone regelmatig voorbij. Naar verwachting is de Finney vanaf 28 februari te koop bij Europese Amazon winkels.

Finney smartphone: de specs

De Finney is een futuristisch blockchain smartphone met een prijskaartje van 1.000 dollar. Dit is te vergelijken met een high-end smartphone van Apple of Samsung. Met een prijs van $1.000 wilt Sirin Labs ervoor te zorgen dat het apparaat een groter publiek aanspreekt.

Het apparaat heeft een Qualcomm Snapdragon 845-chipset, samen met 128 GB opslaggeheugen en 6GB ram. Het heeft ook een 3280 mAh-batterij, een 18:9-scherm van 6 inch, een 12MP-camera aan de achterkant en een 8MP-selfiecamera aan de voorkant. De telefoon heeft ook een speciale SD-geheugenkaartsleuf met ondersteuning voor maximaal 2 TB uitbreidbaar geheugen.

De mobiel maakt gebruik van Android 8.1 genaamd Sirin OS die vol zit met beveiligingskenmerken. Een Intrusion Prevention System gebruikt machine learning om de telefoon te volgen van het kernel- naar app-niveau. Deze feature kijkt naar bedreigingen, zowel online als offline, en beschermt tegen netwerk- en hostaanvallen. Sirin Labs, een bedrijf uit Israël, wil ervoor zorgen dat uw cryptocurrency veilig blijft.

Finney

De Finney-telefoon heeft nog twee andere functies die een beroep zullen doen op crypto. De eerste is dCENTER, een dApp-marktplaats’. Het tweede is de Token Conversion Service (TCS) voor eenvoudige betalingen, inclusief een op marktwaarde gebaseerd wisselkantoor. De algoritmen van Sirin OS werken automatisch de details uit om de hoogte snelheden tegen de laagste tarieven te leveren. De eigen SRN-token ondersteunt Ethereum, Bitcoin en Sirin Lab bij de lancering.

De Finney-smartphone heeft een cryptowallet voor cold storage. Deze biedt ondersteuning voor een ruim aanbod aan cryptocurrencies. De wallet wordt geactiveerd via een fysieke beveiligingsschakelaar die alle niet-versleutelde communicatie uitschakelt wanneer nodig. De portefeuille blijft offline, tenzij deze opzettelijk wordt geactiveerd.

Bitcoin Magazine interview met Sirin Labs

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!