Blockchaintelefoon HTC Exodus ook te koop in euro’s

Blockchaintelefoon HTC Exodus is nu ook te koop met euro’s of Amerikaanse dollars. Voorheen was het alleen mogelijk de smartphone met crypto te kopen zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). HTC accepteerde al Litecoin (LTC) en de Binance Coin (BNB).

HTC Exodus

Dat kondigde de Taiwanese fabrikant van consumentenelektronica aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De telefoon is te koop voor 699 dollar en heeft enkele functionaliteiten voor de cryptobelegger ingebouwd. Zo is er de app Zion waar cryptocurrencies in bewaard kunnen worden. Via de browser Opera is het mogelijk om micro-betalingen in crypto uit te voeren. Ook kunnen er decentrale applicaties (dApps) op ingeladen worden. HTC hoopt dat op termijn “80 procent van de meest populaire dapps” op de telefoon te spelen zijn.

Private keys

Maar wat als je je telefoon verliest? HTC splitst de opslag van de sleutels op. Gebruikers kunnen hun private keys met een beperkt aantal vertrouwelingen (contacten in je telefoon) delen. Ieder gekozen contact kan een deel van de sleutels ontvangen als extra slot achter de deur.

Zware concurrentie

De markt van blockchain smartphones barst los, nu ook Samsung met de duurdere S10 binnenkort op de markt. Daarnaast is de Finney van Sirin Labs verkrijgbaar en lanceert Pundix ook haar X Phone binnenkort. Electroneum komt met de smartphone M1 met een zeer lage instapprijs: 80 dollar.
HTC wil één miljoen stuks van de Exodus verkopen, een ambitieus aantal omdat de fabrikant een stuk meer concurrentie heeft gekregen de afgelopen jaren.

Bron: Coindesk

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!

Invalid email address