Nieuwsberichten » Blockchaintelefoon HTC Exodus ook te koop in euro’s

Blockchaintelefoon HTC Exodus ook te koop in euro’s

Blockchaintelefoon HTC Exodus is nu ook te koop met euro’s of Amerikaanse dollars. Voorheen was het alleen mogelijk de smartphone met crypto te kopen zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). HTC accepteerde al Litecoin (LTC) en de Binance Coin (BNB).

HTC Exodus

Dat kondigde de Taiwanese fabrikant van consumentenelektronica aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De telefoon is te koop voor 699 dollar en heeft enkele functionaliteiten voor de cryptobelegger ingebouwd. Zo is er de app Zion waar cryptocurrencies in bewaard kunnen worden. Via de browser Opera is het mogelijk om micro-betalingen in crypto uit te voeren. Ook kunnen er decentrale applicaties (dApps) op ingeladen worden. HTC hoopt dat op termijn “80 procent van de meest populaire dapps” op de telefoon te spelen zijn.

Private keys

Maar wat als je je telefoon verliest? HTC splitst de opslag van de sleutels op. Gebruikers kunnen hun private keys met een beperkt aantal vertrouwelingen (contacten in je telefoon) delen. Ieder gekozen contact kan een deel van de sleutels ontvangen als extra slot achter de deur.

Zware concurrentie

De markt van blockchain smartphones barst los, nu ook Samsung met de duurdere S10 binnenkort op de markt. Daarnaast is de Finney van Sirin Labs verkrijgbaar en lanceert Pundix ook haar X Phone binnenkort. Electroneum komt met de smartphone M1 met een zeer lage instapprijs: 80 dollar.
HTC wil één miljoen stuks van de Exodus verkopen, een ambitieus aantal omdat de fabrikant een stuk meer concurrentie heeft gekregen de afgelopen jaren.

Bron: Coindesk

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) stilletjes toegevoegd aan blockchain appstore van Samsung

Wessel Simons

Samsung voegt nieuwe dApps toe aan Blockchain KeyStore

Arnold Hubach

Pundi X werkt samen met Samsung en biedt bitcoin betalingen in winkels

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder