blockstream
Nieuwsberichten » Blockstream lanceert tool voor cryptobeurzen: “Proof of Reserves”

Blockstream lanceert tool voor cryptobeurzen: “Proof of Reserves”

Blockchain-startup Blockstream heeft een nieuwe tool ontwikkeld voor cryptobeurzen. Met het open-source “Proof of Reserves” -instrument kunnen gecentraliseerde cryptobeurzen hun bitcoin-saldo aan derden (zoals auditors) laten zien. Feitelijk dus een instrument om aan geldende wet – en regelgeving te voldoen.

  bitcoin meester  

Bitcoin reserves

Crypto-exchanges komen steeds meer onder druk van gebruikers en toezichthouders om te bewijzen dat ze het geld van hun gebruikers correct beheren. Na vele hacks door de jaren heen (waarvan er vele een tijdje onopgemerkt zijn gebleven), is het aantonen van Bitcoin-reserves een belangrijke taak geworden.

Liquid Network

Bij Blockstream hebben ze gewerkt aan een oplossing om bewijs van reserves aan te bieden. De tool biedt een brede compatibiliteit met de vele manieren waarop de cryptobeurzen het geld van hun gebruikers opslaan. Blockstream heeft de tool oorspronkelijk ontwikkeld voor hun Liquid Network, “een blockchain voor exchanges”.

Proof of Reserves

Met “Proof of Reserves” kunnen beurzen dus bewijzen hoeveel Bitcoin ze kunnen uitgeven, zonder een ‘live’-transactie te hoeven maken. Nadat de tool een transactie construeert, verricht een exchange eerst een enkele transactie. Een transactie die alle Bitcoin UTXO’s van een exchange uitgeeft en een extra ongeldige input toevoegt. Door een ongeldige invoer op te nemen, wordt de gehele transactie ongeldig gemaakt en door het netwerk afgewezen. De transactie is zo ontworpen dat deze nog steeds kan worden gebruikt als een bewijs van alle Bitcoin UTXO’s die door de uitwisseling kunnen worden uitgegeven.

 

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Wessel Simons

BITCOIN $8.100 !!! | Facebook een eigen cryptomunt? | Vrijdagborrel met Fomo

Fomoflash

Dash update: InstandSend en het netwerk is ‘bijna immuun’ voor 51% aanvallen

Marvin Kroon
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.