Blockstream lanceert tool voor cryptobeurzen: “Proof of Reserves”

Blockchain-startup Blockstream heeft een nieuwe tool ontwikkeld voor cryptobeurzen. Met het open-source “Proof of Reserves” -instrument kunnen gecentraliseerde cryptobeurzen hun bitcoin-saldo aan derden (zoals auditors) laten zien. Feitelijk dus een instrument om aan geldende wet – en regelgeving te voldoen.

Bitcoin reserves

Crypto-exchanges komen steeds meer onder druk van gebruikers en toezichthouders om te bewijzen dat ze het geld van hun gebruikers correct beheren. Na vele hacks door de jaren heen (waarvan er vele een tijdje onopgemerkt zijn gebleven), is het aantonen van Bitcoin-reserves een belangrijke taak geworden.

Liquid Network

Bij Blockstream hebben ze gewerkt aan een oplossing om bewijs van reserves aan te bieden. De tool biedt een brede compatibiliteit met de vele manieren waarop de cryptobeurzen het geld van hun gebruikers opslaan. Blockstream heeft de tool oorspronkelijk ontwikkeld voor hun Liquid Network, “een blockchain voor exchanges”.

Proof of Reserves

Met “Proof of Reserves” kunnen beurzen dus bewijzen hoeveel Bitcoin ze kunnen uitgeven, zonder een ‘live’-transactie te hoeven maken. Nadat de tool een transactie construeert, verricht een exchange eerst een enkele transactie. Een transactie die alle Bitcoin UTXO’s van een exchange uitgeeft en een extra ongeldige input toevoegt. Door een ongeldige invoer op te nemen, wordt de gehele transactie ongeldig gemaakt en door het netwerk afgewezen. De transactie is zo ontworpen dat deze nog steeds kan worden gebruikt als een bewijs van alle Bitcoin UTXO’s die door de uitwisseling kunnen worden uitgegeven.

 

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!