Data en Analyse » Chainalysis COO in Europese editie prestigieuze Forbes 30 under 30

Chainalysis COO in Europese editie prestigieuze Forbes 30 under 30

Terwijl crypto en bitcoin al meer dan een jaar een flinke inzinking kennen weten sommige blockchainbedrijven, zoals Chainalysis – dat helpt financiële misdrijven te bestrijden, nieuw geld op te halen. Het mag een teken heten dat de cryptomarkt zeker nog niet dood is.

  bitcoin meester  

Tweede investeringsronde

Chainalysis, dat software aanbiedt die cryptotransacties volgt, gaf gisteren aan dat het 30 miljoen dollar op heeft gehaald in een tweede investeringsronde, geleid door Accel. Chainalysis had eerder al 1,6 miljoen dollar opgehaald in 2016 geleid door Point Nine Capital. Vorig jaar april kwam daar nog eens 16 miljoen dollar bij in een eerste financieringsreeks door Benchmark.

Nu werd ook aangekondigd dat Accel-partners Philippe Botteri en Amit Kumar zitting krijgen in de raad van bestuur van Chainalysis. Jonathan Levin, medeoprichter en COO van Chainalysis, gaf aan zeer tevreden te zijn met de benoemingen. De nieuwe bestuurders zullen volgens hem de onderzoeks- en ontwikkelingsplannen van het bedrijf verder helpen.

Chainalysis

Chainalysis werd in 2014 opgericht. Het begon met het opsporen van Bitcoin-transacties en het identificeren van eigenaars van digitale wallets. Het breidde zich vervolgens uit tot het opsporen van andere cryptovaluta; waaronder Ether, Litecoin, Bitcoin Cash en stable coins als Paxos. Het blockchain-analysebedrijf is vooral bekend in haar onderzoek naar de beruchte Mt. Gox hack.

De in New York gevestigde startup bedient tegenwoordig klanten als Barclays, Binance, de FBI en de Amerikaanse belastingdienst IRS. Het helpt hen bij het identificeren van slechte actoren en het bestrijden van misdaden zoals het witwassen van geld en online fraude. Op dit ogenblik, biedt het naleving en onderzoeksmiddelen aan voor financiële instellingen, regelgevers, crypto exchanges, en crypto custodians (bewaardiensen).

Forbes 30 under 30 Europe

De 28-jarige mede-oprichter van Chainalysis, Jonathan Levin, kwam deze week tevens ergens anders terug in het nieuws. Hij bleek in Forbes’ Europese versie van de 30 under 30 lijst voor te komen. Hoewel woonachtig in New York is hij origineel afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, waar hij afstudeerde aan Oxford,

Verder opvallend: liefst 13 Nederlanders hebben het geschopt tot een plekje in de Europese editie van de 30 under 30-lijst. Ook afgelopen jaar was er sprake van dertien Nederlandse noteringen. In totaal werden 300 mensen genomineerd voor deze vierde editie.

Nederland scoort met name goed in de categorieën ‘sociaal ondernemerschap’, ‘retail & e-commerce’ en ‘manufacturing & industry’. De Nederlandse namen betreffen Kristel de Groot, Guillaume Philibert, Jari Hazelebach, Loes Bijleveld, Aleksandra Dragozet, Sjuul Berden, Milan Daniels, Max Klijnstra, Jiajun Cen, Shubham Sandeep, Aaike van Vugt, Marie Weijler en Jorien ter Mors.

Bronnen: Forbes, Coin Telegraph, Sprout

Foto: Flickr / TLC Jonhson

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Maakt bitcoin (BTC) koers zich op voor nieuwe stijging richting $8.400?

Wessel Simons

Clash Bitcoin en BCH: weddenschap $10.000 tussen Tone Vays en Roger Ver

Arnold Hubach

Gaat de koers van bitcoin (BTC) uitbreken richting $9.600 na consolidatiefase?

John van Meer
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.