bitcoin btc mobiel satoshi

Bitcoin 101: Transformeer je mobiel in een crypto gadget

We behandelen een aantal crypto gerelateerde apps om zo makkelijker op de hoogte te blijven van de laatste prijsontwikkelingen en het nieuws.

Daarbij wilt het oog natuurlijk ook en met Android toestellen kan je van je mobiel een redelijke crypto gimmick maken. Helaas voor Iphone houders, de mogelijkheden om je toestel te customizen is redelijk beperkt.

De telefoon die ik gebruik is een Xiaomi Mi mix 2S, een vrij onbekende telefoon. Maar ligt qua specificaties gelijk aan de Samsung S8. De prijs daarin tegen ligt er een stuk onder. De telefoon draait op Android, dus de widget die behandeld worden zijn specifiek voor Android toestellen.

Maar er komen ook apps en widgets aan bod voor iOS Heb je vragen hoe je bepaalde widgets of apps moet instellen, dan kan je in de Bitcoin Magazine Telegram channel je vraag stellen.

CryptoCharts Widget

Android |

Om te beginnen voegen we een widget toe, met CryptoCharts Widget kunt u prijsgrafieken van uw favorieten cryptocurrencies op uw startscherm weergeven.

Je hebt keuze uit  Bitcoin, Ethereum, Ripple, LiteCoin en meer dan 1500 altcoins. Configureer je favoriete markten, zoals Coinbase, Kraken, Binance, Bitfinex, Poloniex en tientallen andere exchanges.

crypto widget  crypto widget

RSS Widget

Android |

Een zeer eenvoudige RSS widget om RSS-feeds op je widget scherm/ of vergrendelscherm weer te geven. Het doet wat het moet doen, en neemt een minimale fractie van het geheugen van je telefoon in beslag. Hiermee kan je de laatste nieuws items simpel laten weergeven. Om nieuws van Bitcoin Magazine NL voorbij te laten komen kan je de volgende URL gebruiken. https://www.bitcoinmagazine.nl/feed

crypto rss   crypto rss

Authy

Android | iOS

De Authy-app genereert beveiligde verificatie codes voor 2 factor authentication opties. Het helpt u uw account te beschermen tegen hackers door een extra beveiligingslaag toe te voegen. Bij steeds meer exchanges en brokers word dit een verplichting. De grote voordeel in vergelijking met Google Authenticator is dat met je Authy een back-up kan maken. Dit is handig voor als je telefoon gestolen is, verloren bent of je een nieuwe mobiel hebt. Door de back-up functie hoef je niet alles handmatig over te zetten.

authy   authy

Telegram

Android | iOS

Verstuur onbeperkt bestanden en media, onafhankelijk van soort of formaat. Je chatgeschiedenis neemt geen opslagruimte in op je apparaat en is veilig opgeslagen in de Telegram-cloud, voor zo lang als jij dat wilt. Telegram is de chat app geworden voor crypto gebruikers.

Er zijn een tal van chat groepen waar je informatie kan uitwisselen. Ook zijn er de wel bekende pump en dump groepen en de signal groepen. Heb je al telegram, kom dan eens een kijkje nemen in de channel van Bitcoin Magazine NL

telegram1  telegram1

Luno Wallet

Android | iOS

Koop Bitcoin en bewaar de cryptovaluta op je wallet. Of je nu nieuw bent op het gebied van digitale munten of een gevorderde gebruiker, Luno is een must om Bitcoin en Ethereum te kopen en erover te leren. Verkrijgbaar in 40 landen door Europa, Afrika en Azië – verkrijg toegang, verstuur en ontvang tot je Bitcoin en Ethereum op een veilige manier in je Bitcoin-portemonnee, waar en wanneer je maar wilt. Over Luno hebben we eerder al een review geschreven.

luno  luno

Binance App

Android |

De app beschikt over exact dezelfde functies als de webgebaseerde interface.  Ze maken ook gebruik van een native UI-framework voor een betere ervaring. De must have voor mij om op je mobiel te hebben. Je kan simpel verschillende cryptocurrency’s verhandelen, waar en wanneer je maar wilt. Voor mij echt een must have.

binance app binance app

Blockfolio

Android | iOS

Blockfolio is een uitgebreide app voor portfoliobeheer waarmee beleggers en  hun favoriete cryptocurrency-investeringen kunnen bijhouden. De app is bekend bij velen in de crypto-community. Enkele leuke extra functies zijn onder meer prijs waarschuwingen en ontwikkelingsupdates van projecten.

blockfolio

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!