Data en Analyse » Technische analyse » Crypto update – Bitcoin dipt 350 dollar in minuten, “verval nog niet voorbij”

Crypto update – Bitcoin dipt 350 dollar in minuten, “verval nog niet voorbij”

Crypto update 18.00 uur – Op deze zonnige zondagmiddag vloeit het bloed door de straten op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) dipte in korte tijd ruim 350 dollar en ook andere cryptocurrencies zijn in het verval meegetrokken. Maar liefst 11 miljard dollar is in slechts in enkele minuten uit de markt gevloeid. De huidige koers is 3.789 dollar en de dip is nog niet voorbij, voorspelt bitcoinanalist Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase. Bitcoin wist de horde van 4.200 dollar even te bedwingen, maar zakte daarna terug. Blijkbaar een signaal voor (grotere) beleggers om in korte tijd relatief grote hoeveelheden bitcoin te verkopen.

Bitcoin (BTC) dipt, “verval nog niet voorbij”

Wat verwacht Den Tuinder op de korte termijn van de bitcoinkoers? Hij zegt in een reactie: “Net zoals afgelopen week hing er een Zwaard van Damocles boven bitcoin, in de vorm van een ichimoku cloud. De stijging van afgelopen week is binnen vijf minuten ongedaan gemaakt. We zijn na deze daling nog geen teken van een ‘reversal’ of consolidatie, dus ik ben van mening dat we verder naar beneden gaan. Dit kan in de komende uren gebeuren, maar kan zomaar een 2 tot 3 dagen duren voordat de koers stabiliseert. Ik ben van mening dat we straks de regionen rond 3.100 dollar gaan opzoeken, we zitten momenteel ook weer beneden de meeste MA’s en EMA’s en daarnaast zijn we ook weer terug onder de grote trendlijn. MAW mijn gedachte is bearish de komende dagen.”

  bitcoin meester  

Scenario’s

Logischerwijs zijn er diverse scenario’s mogelijk voor BTC op korte termijn. Analist Peter Brandt (257.000 Twittervolgers) meldt het volgende.

Ook de Nederlandse cryptotrader “Botje11”, bekend van Tradingview ziet parallellen met eerdere ‘dumps’ van bitcoin op de markt.

Crypto update

Ook de koersen van de overige cryptocurrencies zijn flink gezakt. Hieronder is de schade van de markt zichtbaar:

Cryptonieuws

Interview MPG Token van Max Crowdfund

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Robin Heester

Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder