Cryptobaron Barry Silbert: “Ik ben zéér bullish op bitcoin”

Ondanks de voortdurende cryptowinter is de Amerikaanse crypto-investeerder Barry Silbert zéér bullish over de koers van bitcoin. Op termijn gaat bitcoin de positie van goud als asset overnamen, aldus Silbert. Maar hij verwacht ook dat veel cryptocurrencies en utility tokens afsterven. Dat zegt de ceo en oprichter van de Digital Currency Group en Grayscale Investments in een telefoongesprek met nieuwszender CNBC.

Digital Currency Group

De Digital Currency Group is een actieve investeerder in de industrie. Het is eigenaar van de cryptobroker Genesis Trading en cryptofonds Grayscale Investments. Onder de naam Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is men ook actief op de OTC-markt. In de volgende bedrijven zit een investering van DCG: Abra, BitPay, BitPesa, Blockchain, Blockstream, Brave, Chainalysis, Circle, Coinbase, Kraken, Ledger, Ripple, en Xapo.

Digitaal goud

Op moment van schrijven ligt de prijs van bitcoin op 3.570 dollar. Silbert, een vroege belegger in bitcoin, ziet nog steeds veel toekomst voor bitcoin. “Bitcoin zie ik nog steeds als een veilige haven, het digitale goud in deze markt. Ik verwacht dat jongeren bitcoin gaan kopen zoals hun ouders goud hebben gekocht.”
De marktwaarde van de asset goud, 30.000 miljard dollar, is volgens Silbert, voor bitcoin haalbaar. Hij zegt:  “Wat er nu in goud aan kapitaal zit, blijft daar niet in zitten en gaat grotendeels naar bitcoin is mijn verwachting.”

Cryptowinter

Silbert zegt onder meer: “ik geloof niet in de meeste cryptomunten en utility tokens op de markt, de meesten gaan naar nul dollar. Een ICO is een manier om geld in te zamelen, maar onder de meeste utility tokens zit geen use case. De meesten overleven deze cryptowinter niet.”

“I’m not a believer in the vast majority of digital tokens and believe most will go to zero… Almost every ICO was just an attempt to raise money but there was no use for the underlying token. The vast majority of what’s out there will be eliminated.”

Institutioneel geld

Voor 2019 voorziet Silbert een professionalisering van custodiandiensten, het bewaren en beveiligen van grote hoeveelheden crypto in cold storage. Hij verwacht ook wel tractie dit jaar van onder meer Bakkt en Fidelity. Silbert: “Veel instituties zijn zich aan het voorbereiden op deze markt. Ze zorgen met hun eigen instrumenten voor dat ze niet in een mes lopen. “

Bron: CNBC

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!