Nieuwsberichten » Bitcoin » Cryptobaron Barry Silbert: “Ik ben zéér bullish op bitcoin”

Cryptobaron Barry Silbert: “Ik ben zéér bullish op bitcoin”

Ondanks de voortdurende cryptowinter is de Amerikaanse crypto-investeerder Barry Silbert zéér bullish over de koers van bitcoin. Op termijn gaat bitcoin de positie van goud als asset overnamen, aldus Silbert. Maar hij verwacht ook dat veel cryptocurrencies en utility tokens afsterven. Dat zegt de ceo en oprichter van de Digital Currency Group en Grayscale Investments in een telefoongesprek met nieuwszender CNBC.

Digital Currency Group

De Digital Currency Group is een actieve investeerder in de industrie. Het is eigenaar van de cryptobroker Genesis Trading en cryptofonds Grayscale Investments. Onder de naam Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is men ook actief op de OTC-markt. In de volgende bedrijven zit een investering van DCG: Abra, BitPay, BitPesa, Blockchain, Blockstream, Brave, Chainalysis, Circle, Coinbase, Kraken, Ledger, Ripple, en Xapo.

Digitaal goud

Op moment van schrijven ligt de prijs van bitcoin op 3.570 dollar. Silbert, een vroege belegger in bitcoin, ziet nog steeds veel toekomst voor bitcoin. “Bitcoin zie ik nog steeds als een veilige haven, het digitale goud in deze markt. Ik verwacht dat jongeren bitcoin gaan kopen zoals hun ouders goud hebben gekocht.”
De marktwaarde van de asset goud, 30.000 miljard dollar, is volgens Silbert, voor bitcoin haalbaar. Hij zegt:  “Wat er nu in goud aan kapitaal zit, blijft daar niet in zitten en gaat grotendeels naar bitcoin is mijn verwachting.”

Cryptowinter

Silbert zegt onder meer: “ik geloof niet in de meeste cryptomunten en utility tokens op de markt, de meesten gaan naar nul dollar. Een ICO is een manier om geld in te zamelen, maar onder de meeste utility tokens zit geen use case. De meesten overleven deze cryptowinter niet.”

“I’m not a believer in the vast majority of digital tokens and believe most will go to zero… Almost every ICO was just an attempt to raise money but there was no use for the underlying token. The vast majority of what’s out there will be eliminated.”

Institutioneel geld

Voor 2019 voorziet Silbert een professionalisering van custodiandiensten, het bewaren en beveiligen van grote hoeveelheden crypto in cold storage. Hij verwacht ook wel tractie dit jaar van onder meer Bakkt en Fidelity. Silbert: “Veel instituties zijn zich aan het voorbereiden op deze markt. Ze zorgen met hun eigen instrumenten voor dat ze niet in een mes lopen. “

Bron: CNBC

crypto kopen 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Bitcoin Lighting Network update: besparen op bandbreedte en meer

Marvin Kroon

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder