Ethereum Constantinople upgrade

Ethereum Constantinople-upgrade: alle feiten op een rij

Binnen 24 tot 48 uur vindt de langverwachte Ethereum-upgrade Constantinople plaats. Bij block 7.280.000 wordt de ‘hard fork’ geactiveerd. Het aantal ethereum blocks ligt op moment van schrijven op 7.274.900. Uitgaande van een snelheid van 4.200 blocks per dag, gaat de upgrade binnen 2 dagen plaatsvinden.
Wat houdt dit ook alweer in?

Ethereum Constantinople

Op 28 februari (1 maart) moet het dan uiteindelijk gaan plaatsvinden, nadat Constantinople driemaal is uitgesteld. De reden van uitstel waren vaak bugs in het netwerk. Medio januari werd ontdekt dat de upgrade leidde tot veiligheidslekken bij bestaande smart contracts. De kwetsbaarheid zat hem in de interactie tussen de smart contracts code en de vernieuwde Ethereum code.

Wat gaat er veranderen?

  • Optimalisatie van de smart contract code waardoor het netwerk efficiënter wordt. Transacties/activiteit op het netwerk moet sneller en daardoor goedkoper gaan verlopen
  • Vermindering van de uitgifte van Ethereum tokens bij het miningproces wordt teruggebracht van 3 ETH per block naar 2 ETH per block.
  • Ook wordt de komende 12 maanden de moeilijkheidsgraad van het minen opgevoerd, de zogenaamde ‘Difficulty bomb’. Uiteindelijk wordt het Proof-of-Work minen uitgefaseerd uit naar Proof-of-Stake dat tijdens Serenity wordt ingevoerd.
  • Technisch gezien is het geen hard fork dus het ethereum netwerk wordt niet opgesplitst. maar men verwacht geen splitsing van de blockchain.
  • De miners en nodes van het netwerk voeren de upgrade uit. Reguliere gebruikers van Ethereum hoeven voor de upgrade zelf niets te doen.
  • Bestaande wallets en andere software zijn met het geüpgradede netwerk automatisch verbonden. Wel wordt geadviseerd om geen transacties te doen op het moment van de upgrade.

Serenity

De ontwikkeling van het netwerk verloopt in fases. nadat Constantinople is afgerond is de derde ontwikkelingsfase afgerond. Daarna zijn alle ogen gericht op de volgende upgrade genaamd Serenity waarmee de vierde en laatste fase begint. De upgrade heeft een aantal gevolgen. Allereerst neemt het aantal gedolven ethereum tokens relatief gezien af. Daarmee worden feitelijk ethereum tokens schaarser. Voor beleggers en speculanten is het de grote vraag of de koers van ether de komende dagen gaat stijgen. Dit was de vorige Byzantium-update wel het geval.

Meer lezen?

Bronnen: Ethereum Foundation/Etherscan

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!