IOTA (MIOTA) verlengt samenwerking met Deense energieleverancier

Het Deense energiebedrijf Energinet heeft zijn samenwerking met IOTA (MIOTA) verlengd. Energinet gaat onderzoeken hoe het IOTA’s tangle-technologie toegepast kan worden op de energiemarkt en Internet of Things (IoT). IOTA en Energinet werken al ruim een jaar aan een marktplaats van IoT-data, een groter project waar ook andere bedrijven bij betrokken zijn.

Als onderdeel van onze reis naar een gedigitaliseerd, groen energiesysteem, weten we dat we de kloof moeten overbruggen tussen de snelle ontwikkelingen in de IoT-technologie, zowel op huishoudelijk als industrieel niveau.

Energinet market developer André Bryde Alnor

IOTA’s productaanbod is specifiek gericht op IoT. Energinet zoekt naar nieuwe oplossingen op basis van IoT voor nieuwe energietrends zoals groene energie en elektrische voertuigen.

IOTA energietransitie

Na het uitvoeren van tests op distributed identities, verschuift Energinet nu naar het verkennen van potentieel van IoT-apparaten die zijn geïntegreerd in de elektriciteitsmarkten met de IOTA Tangle. Beide partijen testen nieuwe producten en diensten in het energiesysteem, gericht op het gebruik van IoT-apparaten. Het doel is om groene energietransitie te versnellen. Use cases zijn: beheer van warmtepompen en elektrische voertuigen zodra er een overschot is aan groene stroom.

Internet of Things (IoT)

Je kunt je afvragen of dit systeem van apparaten in staat is om (onderlinge) transacties uit te voeren voor verschillende diensten? Internet of Things (IoT) wordt gedefinieerd als: intelligente netwerken tussen apparaten die het Internet gebruiken. In theorie kan élke machine met sensoren en microprocessors verbinding maken met het internet. Het leidt tot veel nieuwe toepassingen zoals een koelkast die is verbonden met het net. Een ‘slimme koelkast’ kan voedselartikelen kan zien wanneer een bepaald product op is en automatisch nieuwe bestellen.

Amazon Go

De cash-free shops van Amazon Go bestaan al. In deze winkels hangen sensoren voor registratie van goederen in een winkelwagentje. Wanneer een persoon de supermarkt verlaat, wordt het bedrag automatisch van zijn rekening geschreven.

IOTA belooft een veilige manier van betalen te zijn voor het op internet aangesloten systeem van apparaten. De Tangle-gegevensstructuur van IOTA biedt de digitale valuta de voordelen van hogere snelheid en schaalbaarheid.

Sommige consortia onderzoeken nu al de mogelijkheden van systemen van op internet aangesloten apparaten. Het door de Europese Unie gefinancierde CityxChange-project test of IOTA kan worden gebruikt voor de betaling van Big Data.

Interview Dave de Fijter, developer advocate bij IOTA

IOTA interview met Dave de Fijter, developer advocate bij IOTA Foundation.

Interview: Enexis pilot

Ook spraken we met de Nederlandse energieleverancier Enexis die een pilot draait voor transacties van haar laadpalen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!