Primeur: Amerikaanse pensioenfondsen stappen in cryptocurrencies

Twee Amerikaanse pensioenfondsen stappen via het investeringsfonds Morgan Creek Digital in cryptocurrencies. De stap markeert een nieuwe mijlpaal voor deze ontluikende asset. Mede door dit nieuws staan de koersen van bitcoin en andere cryptocurrencies voorlopig op lichtgroen.

Morgan Creek en pensioenfondsen

Morgan Creek Digital is opgericht door Anthony Pompliano, bekend als ‘Pomp’ op Twitter en als host van de populaire podcast ‘Off the Chain’.

Het gaat om een tweetal pensioenfondsen van Fairfax County, een county in de staat Virginia, vlakbij Washington DC.  Beide fondsen beheren een kapitaal van 1,2 miljard dollar, omgerekend 1,05 miljard euro. Het gaat om een primeur omdat die de eerste openbare pensioenfondsen zijn die pensioengeld steken in cryptovaluta. Morgan Creek is een bekende naam in de wereld en investeert al in bedrijven als Bakkt en Coinbase.

Met de deal wordt de mond van criticasters zoals de investeringsbank JP Morgan tijdelijk gesnoerd. Er is namelijk altijd de kritiek dat pensioenfondsen hun handen niet willen branden aan deze zeer volatiele markt. Met deze deal is het eerste schaap over de dam.

‘Pomp’ op Twitter

‘Pomp’ zelf deed op Twitter een boekje open over het werk dat nodig was om de fondsen binnen crypto te trekken.

Bron: Bitcoinist

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!