Nieuwsberichten » Bitcoin » Ondanks bearmarket in bitcoin en crypto een record aan fusies en overnames

Ondanks bearmarket in bitcoin en crypto een record aan fusies en overnames

De marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt daalde vorig jaar, van een recordhoogte van 813 miljard dollar begin vorig jaar tot “slechts” 130 miljard dollar eind 2018. Er bleek echter wel sprake van een ware consolidatiehype.

Er werden in 2018 enkel in de VS deals gedaan in de crypto- en blockchainsector ter waarde van maar liefst 559 miljoen dollar, een absoluut record.

  bitcoin meester  

Positieve ontwikkeling

Dit blijkt uit cijfers afgeven aan Forbes door Pitchbook, een financiële database voor investeerders. Het vorige record stond op 353 miljoen dollar aan fusies en overnames in de crypto- en blockchainsector in de VS, maar dat was in 2010.

Het hoge volume aan deals toont een consolidatie aan middelen en talent. Dat mag een positief teken heten voor de ontwikkeling van de sector in zijn algemeenheid.

Grote deals Circle en Coinbase

Een groot deel van die fusie- en overnameactiviteiten werd gedreven door enkele grotere deals. Een tabel met alle grootste fusies en overnames in de sector in de VS toont aan dat vier van de tien grote deals in de sector vorig jaar plaatsvonden.

De grootste Amerikaanse crypto-gerelateerde acquisitie aller tijden vond plaats in februari 2018. Toen werd crypto-exchange Poloniex voor 400 miljoen dollar over genomen door Circle.

Ook kocht Coinbase het bedrijf Earn voor 120 miljoen dollar vorig jaar. Daarnaast werd het blockchain analyse bedrijf Blockseer overgenomen voor 14,8 miljoen dollar. Ook betaalde het 14,7 miljoen dollar voor bitcoin belastingbedrijf Node40.

170 procent stijging

Vorig jaar kende de cryptocurrency- en blockchainactiviteit in de V.S. verder een opmerkelijk hoog aantal overeenkomsten. Pitchbook zag dat er vorig jaar liefst 54 overeenkomsten werden gesloten tussen verschillende bedrijven in de blockchain- en cryptosector. Dat is een stijging van 170 procent gekeken naar het jaar daarvoor.

Sinds het bestaan van Bitcoin, dat in 2008 het levenslicht zag, zag Pitchbook een fusie- en overnameactiviteit in de VS van 1,1 miljard dollar. Met andere woorden is 2018 – met 559 dollar aan waarde in fusies en overnames – goed geweest voor bijna de helft van het totaal.

Foto: Flickr / Amtec Photos

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Wessel Simons

Tone Vays: ‘Bitcoin (BTC) dipt terug naar 4.000 dollar’

Wessel Simons

Maakt bitcoin (BTC) koers zich op voor nieuwe stijging richting $8.400?

Wessel Simons
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.