SEC neemt volgende stap in goedkeuringsproces Bitcoin-ETF

De US Security and Exchange Commission (SEC) heeft een volgende stap genomen in het eventueel goedkeuren van een Bitcoin-ETF. Zij vroeg bedrijven gegevens te verstrekken met volledige en nauwkeurige informatie aangaande veelvoorkomende blockchains.

Solicitation notice

De uitnodiging, een zogeheten ‘solicitation notice’, tot het indienen van voorstellen werd op 3 februari 2019 gepubliceerd middels een publicatie van de Amerikaanse beurswaakhond.

De SEC verzocht bedrijven het volgende: “To provide blockchain data to support the SEC’s efforts to monitor risk, improve compliance, and inform Commission policy with respect to digital assets. The SEC is seeking information for potential sources to support the goal of acquiring data for the most widely used blockchain ledgers, including the universe of available information and transaction details”

Deze mededeling mag een vervolg heten op de herindiening van de voorgestelde regelwijziging op woensdag 30 januari. Gabor Gurbacs, de Digital Asset Strategy Lead bij VanEck, kondigde dat de dag erna aan. Een week daarvoor werd een eerdere aanvraag door de CBOE en ETF-provider VanEck nog ingetrokken.

Bitcoin-ETF

Door de grote risico’s die crypto’s met zich meebrengen zijn ondertussen al miljarden euro’s verloren. Potentiële investeerders zijn vooralsnog huiverig om in crypto te investeren wegens verschillende hacks. Ook de enorme berenmarkt die in januari 2018 zijn intrede maakte werkt niet mee. Een Bitcoin-ETF trust zal bepaalde verzekering bieden tegen het verlies van investeringen in cryptovaluta.

Jay Clayton, de voorzitter van de SEC gaf vorig jaar aan: “It’s an issue (manipulation) that needs to be addressed before I would be comfortable. We’ve seen some thefts around digital assets that make you scratch your head. We care that the assets underlying that ETF has good custody and that they’re not going to disappear”

bitcoin meester


Het grote geld

De ‘solicitation notice’ mag een positief teken heten, aangezien de SEC verder op zoek lijkt naar meer transparantie en duidelijkheid om een eventuele Bitcoin-ETF goed te kunnen keuren. Wanneer zo’n Bitcoin-ETF het levenslicht gaat zien geeft dat voor grotere partijen die in crypto willen investeren meer zekerheid. Zeker ook omdat de aangehouden Bitcoin in die ETF “fysiek” worden aangehouden.

Daarnaast is een Bitcoin-ETF voor grotere vermogensbeheerders, zoals hedge- en pensioenfondsen, interessant. Zij hoeven namelijk niet zelf Bitcoin aan te houden maar kunnen daarmee wel profiteren van een mogelijke prijsstijging en zijn verzekerd van een goed product dat voldoet aan bestaande regelgeving.

Bronnen: FX Street, FBO

Foto: Flickr / BeatingBetting.co.uk

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!