stellar
Nieuwsberichten » Staat koers Stellar op ontploffen? IBM past Stellar-technologie toe

Staat koers Stellar op ontploffen? IBM past Stellar-technologie toe

IBM wil haar betalingssysteem Blockchain World Wire, gebouwd op Stellar-blockchaintechnologie, versneld uitrollen. Jesse Lund, manager Blockchain Solutions bij IBM, onthult in een recent interview dat er ‘grote aankondigingen’ aankomen. Zodra IBM veertig banken weet aan te sluiten op dit systeem, rijst de vraag hoe  koers van Stellar hierop gaat reageren. De prijs van één XLM is op moment van schrijven 8,7 dollarcent.

  bitcoin meester  

IBM’s Blockchain World Wire

Blockchain World Wire is een blockchainsysteem om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken. IBM wil de technologie inzetten om goedkoop en snel betalingen te kunnen naar minstens 50 landen. Inmiddels zijn 40 banken op het systeem aangesloten, merkt Lund op.
Met Blockchain World Wire wil IBM concurreren met RippleNet. Daar waar Ripple vereist dat XRP als valuta wordt gebruikt, staat het systeem van IBM open voor andere cryptocurrencies. Zo is het mogelijk om Bitcoin via hun systeem te versturen. Die eigenschap maakt het voor IBM interessant om deze dienstverlening uit te breiden. Binnenkort komen meer details vrij over de samenwerking tussen Stellar en IBM.

Koers Stellar (XLM)

Grote vraag is of de koers van XLM gaat profiteren van de deals die de Stellar stichting aan elkaar rijgt de laatste tijd. De koersen stijgen fors de afgelopen dagen. In de slipstream van bitcoin is ook de koers van XLM de afgelopen 24 uur met afgerond 10 procent toegenomen. Zodra IBM formeel met het nieuws naar buiten komt dat het Stellar-technologie veel breder gaat toepassen, kan dat een positief effect hebben op de toekomstige koers.


Bronnen: U. Today / Coincap

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico en is zéér risicovol.

 

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Stellar (XLM) geeft update na stilvallen blockchain netwerk

Wessel Simons

Stellar (XLM) blockchain verwerkte twee uur geen transacties

Robin Heester

Stellar (XLM) gaat samenwerking aan met betaalprovider Wirex

Job Nijsen
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.