Vitalik Buterin bezit minstens 50 miljoen dollar aan Ethereum, Maker favoriet

Vitalik Buterin, de oprichter en het brein achter Ethereum, heeft zijn bezit aan cryptocurrencies en bedrijfsaandelen bekend gemaakt. Buterin wil transparant zijn over zijn vermogen om (potentiële) belangenconflicten te voorkomen. Welke altcoins bezit de Canadese Rus, woonachtig in HongKong? Een van de favorieten is Maker (MKR) de cryptomunt die continu steeg afgelopen weken.

Vitalik Buterins crypto-portfolio

Vitalik Buterin onthult zijn investeringen en compensatie in een Reddit-thread met de titel AMA (ask me anything) over Ethereum Leadership and Accountability. Hij doet een boekje open over zijn investeringen en vergoedingen. De meeste activa van Buterins is natuurlijk ether (ETH). In zijn primaire wallet adres houdt hij 350.000 ETH aan. Tegen de huidige koers is dat een vermogen van circa 50 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een eerdere onthulling op 10 oktober 2018, verklaarde hij op Twitter dat hij ook een aantal andere adressen heeft. Dit zijn relatief kleine wallets, dus het totale bedrag in ether ligt hoger. De ERC20-tokens die hij bezit zijn onder meer Kyber Network (KNC), Maker (MKR), OmiseGO (OMG) en Augur (REP). De waarde hiervan ligt op minder dan 10 procent van zijn ETH-posities.

Maker, Augur, OmiseGo, Kyber en Trustcoin

Op basis van een Etherscan van een aantal adressen die waarschijnlijk ook van Buterins is, zit ongeveer
$693.000 aan Maker, $ 625.000 aan Augur (Reputation), $25.000 aan OmiseGO, $25.000 aan Kyber Network, $ 11.000 aan Trustcoin. De adressen van Buterins zijn niet in de verklaring vermeld, dus de werkelijke cijfers kunnen verschillen.

Andere niet ERC20 tokens in zijn bezit zijn Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE) en Zcash (ZEC). De totale waarde van deze posities is circa 10 procent van zijn totale bezit aan ethereum, dus circa 5 miljoen dollar.

Meer Ethereum?