bitcoin btc koers update crypto
Data en Analyse » Technische analyse » “85 miljoen shortorders voor bitcoin”, Stellar en Tezos stijgen

“85 miljoen shortorders voor bitcoin”, Stellar en Tezos stijgen

Crypto update 12.45 uur – Bitcoin (BTC) blijft onder de 3.990 dollar hangen en noteert volgens marktvorser OnchainFX, op moment van schrijven een koers van 3.861 dollar. OnchainFX is een alternatief voor Coinmarketcap. Feitelijk is er weinig veranderd in het beeld wat we de laatste week hebben gezien: veel weerstand vanaf het niveau 3.900 dollar.  ‘Whales’ speculeren op een lagere koers, getuige de circa 85 miljoen “short-orders” die op cryptobeurs BitMex tussen 3.800 en 4.000 dollar open staan. Cryptotrader Stefan den Tuinder van Altcoinbase zegt: “Het beeld is onveranderd. Bitcoin wordt keer op keer afgewezen tussen deze koersrange.”

Nieuws van de dag: Blockport lanceert 31 maart STO

Het Amsterdamse fintechbedrijf Blockport lanceert 31 maart de verkoop van haar security token BPS. Met deze STO wil de social exchange minstens 15 miljoen euro ophalen om internationale groei te financieren, zo staat in het persbericht te lezen.

  bitcoin meester  

“85 miljoen shortorders voor bitcoin”

De afgelopen 24 uur is er voor 9,7 miljard dollar in bitcoin gehandeld. Wat kunnen we van de koers verwachten? Analist Stefan den Tuinder van Altcoinbase zegt:

Er is nog steeds een grote verkoopdruk van bitcoin gezien de vele shortorders. We tellen 25 miljoen shortorders tussen 3.800 dollar en 3.900 dollar en maar liefst 60 miljoen shortorders tussen 3.900 en 4.000 dollar. Daarnaast is Litecoin (LTC) behoorlijk gedropt. Is Litecoin nu weer de koersbepaler of was dit een “gezonde” correctie na de toch al grote stijging?

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? Opvallende stijgers zijn Stellar (XLM +13,5%) en Tezos (XTZ +9,4%). De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Cryptonieuws

Bekijk de update van Prem!

Premindra Rajaram besteedt in zijn dagelijkse update de volgende topics:

  • Assetmanager Invesco (800 miljard dollar aan assets onder beheer) lanceert een fonds van 48 blockchainprojecten. De STO wordt genoteerd aan de London Stock Exchange.
  • Winklevoss broers (Demini exchange/stablecoin): “Meer vertrouwen is essentieel voor deze industrie”
  • Binance lanceert een fiat-to-crypto ruilbeurs in Argentinië

Interview bij De Financiële Telegraaf

Hoofdredacteur Wessel Simons was bij de Financiele Telegraaf te gast om over de koers van bitcoin te praten en de Facebookcoin die eraan staat te komen. Bekijk de Bitcoin Update hieronder.

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wanneer mag je jezelf een Bitcoin whale noemen?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder