Binance start met ‘Lite’ in Down Under: bitcoin kopen met cash geld

Binance start met haar ‘Lite’-dienst in Australië. Down Under zijn er 1.300 tabakswinkels waar je met cash geld je bitcoin kan afrekenen. Klanten doorlopen wel een Know-Your-Customer en een Anti-Money-Laundering procedure, aldus Binance.

Binance Lite

Het is de eerste keer dat de cryptobeurs uit Malta erin geslaagd om een zogenaamde fiat gateway te openen in Australië. Binance wil in de toekomst ook andere cryptocurrencies via de shops gaan aanbieden.

binance lite cryptocurrencies crypto takakswinkels

Aankoopproces bitcoin in shop

Hoe werkt het proces?

  • Een klant doet vooraf een online bestelling
  • Vervolgens stort hij het cash geld bij de winkelier
  • “Binnen enkele minuten” moet de bitcoin (BTC) in je wallet verschijnen
  • Binance vraagt een commissie van 5% op het aankoopbedrag

Argentinië

Binance wil dat particulieren zo laagdrempelig mogelijk hun crypto online of “op straat” kunnen kopen. De beurs introduceerde creditcardbetalingen. Via Binance Jersey reken je in euro af voor je crypto. Bovendien hintte “CZ” dat ze in Argentinië een crypto-fiat exchange gaan openen.

In Frankrijk zijn er tientallen tabakswinkels waarbij klanten via een ATM-machine bitcoin kunnen kopen. Daar staat wel een commissie van van 7% tegenover.

Bron: The Next Web

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!