btc koers bitcoin betaalmiddel Avnet crypto cryptocurrencies

Bitcoin gecontroleerd door “bears”, miljardenbedrijf Avnet accepteert crypto

Crypto update 8.45 uur – De koers van bitcoin is op moment van schrijven 3.993 dollar, (+0,7%). De meeste altcoins met uitzondering van NEO staan deze woensdagochtend in het groen volgens prijsindex OnchainFX van marktbureau Messari. Ravencoin (+21%) en Huobi Token (+9%) zijn opvallende stijgers. Nieuws van de dag: steeds meer bedrijven implementeren betalen met cryptocurrencies: gisteren werd bekend dat de Zwitserse ‘Amazon’ Galaxus crypto als betaalmiddel gaat accepteren op haar platform. Dit zijn voorzichtige tekenen van adoptie voor deze jonge sector.

Fortune 500 firma Avnet accepteert crypto als betaalmiddel

Het Amerikaanse softwarebedrijf Avnet accepteert betalingen in bitcoin en bitcoin cash van haar klanten. Het is een business-to-businessbedrijf, genoteerd in de Fortune 500, de lijst van de vijfhonderd grootste bedrijven in de VS.

Ze zijn goed voor 22,8 miljard dollar aan omzet. Avnet gaat hiertoe een samenwerking aan met BitPay.

Populaire messenger app integreert cryptowallet

Al een paar dagen in het nieuws, maar nog steeds relevant: de populaire Zuid-Koreaanse messenger app Kakao (44 miljoen gebruikers) integreert een cryptowallet in haar dienst. Het nieuws is in potentie “huge”, want Kakao is een mediaconglemeraat in het cryptogekke land.

Het bedrijf biedt ook bel -, betaal – en taxidiensten aan (KakaoTalk, KakaoPay, KakaoTaxi) en in die zin vergelijkbaar met de M-pesa dienst in Kenia. Ook zijn er plannen voor een eigen private blockchain. Het gebruik van de wallet is overigens opt-in.

Bitcoin koers

Het huidige beeld van de bitcoin koers sluit grotendeels aan bij de analyses van de afgelopen dag. Bitcoin heeft te maken met veel weerstand rond de 4.000 dollar.

Er zijn geen tekenen van een significante uitbraak naar boven of daling naar beneden.

btc koers bitcoin

Bitcoin koers afgelopen 24 uur, bron Coincap.io

Stijgers afgelopen 24 uur

Stijgers op volgorde naar marktwaarde:

  • Huobi Token: +9,5%
  • Ravencoin: +21%
  • Mainframe: +13%

Dalers afgelopen 24 uur

  • Enjin Coin: – 8,9%

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws

Bekijk de update van Prem!

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!