“Bitcoin koers last van dalend volume”, Cardano naar Coinbase?

Crypto update 21:45 uur - Bitcoin blijft rond de 4.000 dollar hangen. Het ontbreekt logischerwijs aan te weinig kopers ("bulls") om de koers verder te doen stijgen. De weerstand bij 4.000 dollar blijkt zeer sterk én het handelsvolume is 1,5 miljard dollar afgenomen.

Signalen dat we eerder rekening moeten gaan houden met een dalende koers dan andersom, zo stelt ook Stefan den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase in zijn onderstaande analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cardano (ADA) naar Coinbase?

Maar eerst Cardano en ADA in het bijzonder. De cryptomunt is in één week tijd met 17% gestegen en het handelsvolume is bijna verdubbeld, meldt NewsBTC in een nieuwsbericht. Geruchten steken nogmaals de kop op: wordt ADA genoteerd aan Coinbase, de meeste liquide beurs na Binance en het kleinere Liquid.

Coinbase maakte vorig jaar bekend dat het vijf munten onderzocht om te noteren: vier daarvan (BAT, XLM, 0X en Zcash) zijn al gelist en alleen ADA blijft nog over. Coinbase heeft een notering nog niet bevestigd, laat staan een datum genoemd. Ook weten we uit het verleden dat een notering op de lange termijn ook fnuikend kan zijn voor een coin. Wordt vervolgd.

Bitcoin update

Bitcoin blijft op deze zondag hangen op de 4.000 dollar, en nu het volume daalt, is dat volgens Stefan den Tuinder van Altcoinbase, geen goed teken. Hij zegt in een toelichting:
[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Bitcoin is wederom afgewezen net boven de 4.000 dollargrens. Een beeld zoals we dat de afgelopen weken al eerder gezien hebben. Bij 4.000 dollar ligt een gigantisch weerstandsniveau. De kans is aanwezig dat we nog een keer gaan testen richting 4.000 dollar. [/penci_blockquote]

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]
Ook is het volume van de cryptomarkt met 5 miljard gedaald. Ook is het volume in BTC met bijna 1,5 miljard dollar gedaald. Volume moet juist stijgen om de koers te laten stijgen. Met andere woorden, het volume werkt nu tegen de "bulls", die al tegen zware weerstand aanlopen. In onze ogen factoren die van invloed zijn op een prijsdaling.[/penci_blockquote]

Cryptotrader Crypto Michaël zegt het volgende over koers en volume van bitcoin. Hij voorziet juist een stijgend volume op de korte termijn.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws

[penci_related_posts dis_pview="yes" dis_pdate="yes" title="" background="" border="" thumbright="no" number="4" style="grid" align="none" withids="" displayby="cat" orderby="rand"]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...